Foto

Európa na fotografiách z roku 1904 vyzerá neuveriteľne!

európa

videní: 9.5K

Európa v roku 1904 – keď sa pozrieme na fotografie z tejto doby, môžeme si len ťažko predstaviť, ako v skutočnosti vyzerala tá doba. Tento pohľad do minulosti nám umožňuje spoznať architektúru, módu a spôsob života ľudí v tomto období.

Pred 25 rokmi Bill Nelson, nadšenec historických fotografií, našiel na výpredaji nehnuteľností v Minneapolise v štáte Minnesota balík negatívov a snažil sa z týchto čiernobielych fotografiách zistiť čo najviac informácií. “Samotné negatívy majú rozmery asi 10 x 12,5 cm a sú vystrihnuté z rolovaného filmu. Filmový materiál je dosť krehký a je to, myslím, nitrocelulóza, takže ich skladujem v mrazničke. Keďže sú krehké a nevyhnutne degradujú, dal som si tú námahu a naskenoval som tieto staré fotografie vo vysokom rozlíšení. Napriek tomu je celkom pozoruhodné, že vôbec prežili, vzhľadom na ľahostajné zaobchádzanie s nimi počas prvých 90 rokov ich existencie,” povedal Bill.

Tieto fotografie sú nielen dôkazom minulosti, ale aj oknom do doby, ktorá sa zdá byť ďaleko. Pomáhajú nám pochopiť, aké bolo žiť v Európe v roku 1904 a vnímať rozdiely a podobnosti medzi týmto obdobím a súčasnosťou. Je fascinujúce, aké sú tieto fotografie príťažlivé a aké nám poskytujú cenný pohľad na históriu Európy. Sú to dôležité dokumenty, ktoré nám umožňujú oživiť minulé časy a oceniť pokrok, ktorý sme dosiahli odvtedy.

Štyria chlapci z Volendamu, Holandsko

Cockington Forge, Devon, Anglicko

Turisti pri kostole Frauenkirche, Norimberg, Nemecko

Matka a dcéra na vrchole hory, Rakúsko

Dvaja džentlmeni, Londýn

Pouličné trhy, Bayreuth, Nemecko

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov