TOP 10

10 “zbytočných” častí tela, bez ktorých dokážeme prežiť

tela

videní: 1.8K

7. Mandle

zbytocne_casti_tela_7

Mandle sú v podstate lymfatické uzliny, ktoré sú vo všeobecnosti veľmi dôležité (ak máš rád svoj imunitný systém). No často podliehajú infekciám a zápalom, čo môže vyústiť až do ich odstránenia. Mnohokrát spôsobujú viac problémov, než ich riešia. Navyše, nikto nikdy neumrel na to, že mal nedostatku mandlí.

6. Ochlpenie

zbytocne_casti_tela_6

Existuje vysvetlenie, prečo máme vlasy – keďže cez hlavu uniká najviac tepla, vlasy udržiavajú telesnú teplotu. Ochlpenie tváre na mužoch môže dokonca hrať rolu v sexuálnej atraktívnosti. Ale načo presne je ochlpenie chrbtu a hrudníka? Ľudia v roku 2023 už nepotrebujú “vlasy” na celom tele.

5. Vomeronazálny (Jacobsonov) orgán

zbytocne_casti_tela-5

Aj v našom čuchovom systéme sa nachádza evolučný pozostatok. Vomeronazálny, alebo Jacobsonov orgán majú okrem ľudí aj cicavce, obojživelníky a plazy, no my ho na rozdiel od ostatných živočíchov nemáme funkčný. Zvieratá vďaka tomuto orgánu dokážu detegovať feromóny, no my túto činnosť už nevykonávame niekoľko miliónov rokov.

4. Malíček na nohe

zbytocne_casti_tela_4

Zamyslel si sa niekedy nad využitím malíčka na nohe? Správne, ani túto časť tela nám netreba, pretože už dokážeme chodiť vo vzpriamenej polohe a nemáme potrebu vešať sa po stromoch. Práve kvôli tejto aktivite majú všetky menšie opice 5 prstov na nohách.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov