TOP 10

Hitler či Stalin. Toto sú tí najhorší diktátori všetkých čias

diktátori

videní: 1.3K

5. Mao Ce-tung

https://www.biography.com/people/mao-tse-tung-9398142

https://www.biography.com/people/mao-tse-tung-9398142

“Revolucionár” Mao Ce-tung riadil transformáciu Číny na komunistickú formu vlády. Ce-tung zaviedol masívnu pozemkovú reformu a skonfiškoval množstvo pozemky prostredníctvom násilia a teroru. Kedykoľvek, keď sa voči nemu zvniesla kritika, rýchlo sa rozčúlil. Jeho kampaň “Veľký skok” viedla k intenzívnemu hladomoru v rokoch 1959 až 1961, čo viedlo k úmrtiu 40 miliónov ľudí.

4. Usáma bin Ládin

https://www.biography.com/people/osama-bin-laden-37172

https://www.biography.com/people/osama-bin-laden-37172

Ako jeden z najznámejších teroristov v histórii, Usáma bin Ládin vytvoril al-Káidu a uskutočnil niekoľko teroristických útokov proti Spojeným štátom. V roku 1998 nariadil bombardovanie amerického veľvyslanectva v Keni, pri ktorom prišlo o život 300 ľudí. A, samozrejme, nariadil útoky z 11. septembra, pri ktorých prišlo o život 3000 nevinných civilistov.

3. Cisár Hirohito

https://www.ranker.com/list/japanese-wwii-war-crimes/mel-judson

https://www.ranker.com/list/japanese-wwii-war-crimes/mel-judson

Cisár Hirohito bol japonským vodcom Japonska jedného z najhorších a najkrutejších vojnových zločinov v ľudskej histórii. Od Nankinského masakru, pri ktorom boli zavraždené a znásilnené tisícky ľudí, až po Jednotku 731, ktorá vykonávala hrôzostrašné biologické pokusy na ľuďoch. Cisár mal moc zastaviť všetky tieto zverstvá, ktoré vyústili do smrti 300 000 ľudí, no nespravil tak.

2. Josif Vissarionovič Stalin

http://www.history.com/topics/joseph-stalin

http://www.history.com/topics/joseph-stalin

Počas vlády Stalina v ZSSR boli vyvražďované milióny poľnohospodárov, ktorí sa odmietli vzdať svojej pôdy v prospech štátu. To tiež viedlo k hladomoru v Rusku, čo spôsobilo ďalšie milióny úmrtí. Pod jeho totalitným režimom rozšíril tajnú políciu, povzbudzoval občanov, aby sa navzájom špehovali a milióny poslal do Gulagu. Pod jeho brutálnym a tyranským režimom zomrelo dvadsať miliónov ľudí.

1. Adolf Hitler

 https://www.biography.com/people/adolf-hitler-9340144

https://www.biography.com/people/adolf-hitler-9340144

Prvé miesto určite nie je prekvapením. Adolf Hitler sa stal jedným z najznámejších zlých a deštruktívnych vodcov v ľudskej histórii. Tento nelichotivý titul si vyslúžil svojimi nenávistnými prejavmi, objednávkou Kristallnacht, bezohľadnou inváziou do európskych a afrických krajín a vyhladením miliónov Židov v koncentračných táboroch. Hitler zosobňuje nenávisť a zlo ako málokto iný. Celkovo mu historici dávajú za vinu smrť 11 miliónov ľudí.

Zdroj: list25 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov