TOP 10

Hitler či Stalin. Toto sú tí najhorší diktátori všetkých čias

diktátori

videní: 1.2K

Počas celej histórie ľudstva sa vyfarbili mnohí politickí vodcovia. Zatiaľ čo niektorí lídri chceli zlepšiť kvalitu života tých, ktorých viedli, iní vodcovia hájili len svoje vlastné záujmy. Ich sebecké úsilie viedlo k hrubému zneužitiu moci, ktoré viedlo k vraždám a zničeniu nespočetných životov. Hitlera a Stalina určite netreba predstavovať, no svet sa môže hanbiť aj za iných vodcov. Toto sú tí najhorší diktátori, akí kedy pôsobili po našej planéte.

10. Atila – Bič Boží

http://real-life-villains.wikia.com/wiki/Attila_the_Hun

http://real-life-villains.wikia.com/wiki/Attila_the_Hun

Attila bol počas neskorších rokov Rímskej ríše obávaným barbarom, ktorý priniesol terorizmus, ničenie, znásilňovanie a drancovanie do života miliónov nevinných ľudí. Po zavraždení svojho bratra Bledu sa stal jediným vládcom svojej ríše a napadol väčšinu Rímskej ríše. Zničenie mesta Nič bolo tak hrozné, že mŕtvoly upchali rieku Dunaj. Dezertérov napichoval na koly cez konečník a zjedol dvoch svojich vlastných synov.

9. Kim Čong-il

http://theweek.com/articles/479325/5-things-world-hated-most-about-kim-jong-il

http://theweek.com/articles/479325/5-things-world-hated-most-about-kim-jong-il

Kim Čong-il je považovaný za jedného z najhorších despotov od čias Stalina. Po nástupe k moci v roku 1994 Kim zdedil zbedačenú Severnú Kóreu, ktorú sužoval hladomor. Namiesto toho, aby svojim ľuďom pomohol, minul peniaze krajiny na vybudovanie piatej najväčšej armády na svete a v procese nechal zomrieť milión svojich obyvateľov.

8. Vladimir Iľjič Lenin

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Red_Terror

http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Red_Terror

Vladimir Lenin bol prvým vodcom a revolucionárom sovietskeho Ruska, ktorý zvrhol monarchiu a premenil Rusko na totalitný štát. Jeho masívna kampaň Červený teror bola vedená proti vtedajšej vládnucej triede, no tiež však potláčala aj roľníkov, priemyselných robotníkov, kňazov a každého, kto bol proti boľševickej vláde. Počas prvých mesiacov zomrelo 15 000 ľudí, kňazi a mníšky boli ukrižovaní a bolo bežnou praxou, že polícia uniesla manžela, aby ho manželka prišla vykúpiť svojim telom.

7. Leopold II.

 http://www.hartford-hwp.com/archives/35/181.html

http://www.hartford-hwp.com/archives/35/181.html

Leopold II bol kráľom Belgicka. No nazývali ho aj inak: Mäsiar Konga. V čase jeho vládnutia nebolo Kongo “objavené” v pravom slova zmysle, a preto z neho túžil spraviť svoju kolóniu prostredníctvom belgických armád. Hoci fyzicky v Kongu nikdy nebol, mal na svedomí 10 miliónov konžských ľudí. Často nariadil svojej armáde, aby odrezala ruky “rebelov”.

6. Pol Pot

http://www.history.com/topics/pol-pot

http://www.history.com/topics/pol-pot

Vedúc kmeňovú komunistickú vládu v Kambodži, Pol Pot prenasledoval akademických pracovníkov, vedcov, učiteľov, obyvateľov miest, náboženských vodcov a prakticky každého, kto sa vzdelával a umiestnil ich do koncentračných táborov, kde boli hromadne popraveni. Odhaduje sa, že dva milióny ľudí zomreli na hlad, popravu alebo chorobu v rokoch 1975 až 1979.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov