Zaujímavosti

Spala 30 rokov: Neuveriteľný príbeh dievčaťa

príbeh

videní: 1.5K

Dnes vám rozpovieme neuveriteľný príbeh dievčaťa, ktoré po páde a bolesti zuba spalo neuveriteľných 30 rokov. Stalo sa to v 1876 vo Švédsku. 

Predstavte si, že idete spať a zobudíte sa o mnoho rokov neskôr. znie to ako niečo z rozprávky. Stalo sa to však dospievajúcemu dievčaťu, ktoré sa prebudilo a zistilo, že časť svojho života strávilo spánkom. Jej úžasný príbeh všetkých nechal zmiasť a dodnes zostáva zahalený rúškom tajomstva. Tento príbeh je naozaj neuveriteľný.

 

 

 

 

Oknöova spiaca kráska

Karolina Olsson sa narodila v roku 1862 a viedla pokojný život so svojimi štyrmi súrodencami na ostrove Oknö vo Švédsku. Jej život a život jej rodiny sa však po páde drasticky zmenil. Cestou zo školy sa potkla a silno si udrela hlavu o zamrznutý chodník.

Po zahojení zranenia si dievčatko pochutnávalo na miske polievky a tak si všetci mysleli, že sa zo svojho zranenia plne zotavila. V ten istý deň 22. februára 1876 sa však veci trocha zmenili. Karolína mala 14 rokov a sťažovala sa na bolesť zubov. Jej rodina verila, že za to môže nejaká kliatba a tak ju poslali do postele. Nikto netušil, že sa zobudí o 32 rokov neskôr.

Zamotaný prípad

Lekár, ktorý dorazil na ostrov, strávil niekoľko dní vyšetrovaním dievčaťa, no prípad bol záhadný. Na rozdiel od typickej kómy po nehode sa Karolína zdala byť mŕtva a zároveň aj živá. Prekvapivé bolo, že jej vôbec nerástli vlasy ani nechty a taktiež vôbec nechudla.

V roku 1882 bola Karolína po šiestich rokoch spánku prevezená do mesta Oskarshamn na liečbu elektro šokmi. Liečba však nezabrala. Lekári ju opäť poslali domov a rodine povedali, že môžu dúfať v zázrak. Karolína po celý čas neprijímala pevnú stravu, ale dostávala mlieko s cukrom.

Nemocnica stanovila diagnózu – trpí nejakou paralýzou súvisiacou s demenciou. Kuriózne na tomto prípade je, že napriek jej telesnému stavu bola jej myseľ stále aktívna, keďže dokázala reagovať na okolie. Jej rodičia si to všimli, keď o mnoho rokov neskôr zomrel jeden z jej bratov. Hoci bola stále v hlbokom spánku, Karolína plakala.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov