Tipy a triky

Farebná psychológia: Farba oblečenia pre každú situáciu

farba

videní: 5.3K

Farba oblečenia pre niekoho nie je podstatná, no vedeli ste, že dokáže ovplyvniť množstvo vecí vo vašom okolí? Viac sa dozviete v pokračovaní článku.

Veľa ľudí môže mať pri výbere oblečenia na pracovný pohovor ťažkosti. Najčastejšie majú tendenciu nosiť niečo, čo na nich podľa nich vyzerá skvele. Ale to nie je vždy dobrý nápad, pretože každá farba, ktorú sa rozhodnete nosiť, prenáša určité posolstvo pre každého vo vašom okolí. Farba oblečenia tak dokáže ovplyvniť množstvo vecí, ktoré sa vo vašej blízkosti dejú, alebo udejú.

Ľudia oblečení v čiernom sa zdajú byť múdrejší

Čierna je farbou luxusu a sofistikovanosti. Vyžaruje auru exkluzivity a vážnosti. Čo môže byť luxusnejšie ako slávne malé čierne šaty od Chanel? Podľa štúdie je čierna farba vnímaná ako indikátor prestíže, sily, serióznosti a vysokej inteligencie. Ale keďže čierna je v západnej kultúre spojená aj so smútkom, nie je najlepší nápad byť oblečený v úplne čiernej, pretože to bude pôsobiť až príliš formálne. Vedci tiež naznačujú, že muži, ktorí sa rozhodnú nosiť čiernu, vyzerajú agresívnejšie.

Ľudia, ktorí nosia bielu, vyzerajú dôveryhodne

Biela farba symbolizuje čistotu a jednoduchosť. Ak ste však od hlavy po päty oblečený v bielom, môže to vyvolať dojem, že ste vzdialený, chladný a máte sklony k perfekcionizmu. Bielu možno podľa psychológov vnímať aj ako farbu úprimnosti. Biela vám môže pomôcť vytvoriť obraz človeka, ktorý je dokonale organizovaný a má všetko pod kontrolou. Keďže táto farba vyvoláva pocit novosti a dokonalosti, je dobré obliecť si bielu na prezentáciu nového projektu alebo na stretnutie, kde chcete predstaviť nejaké inovatívne nápady.

Ľudia oblečení v modrom vyzerajú spoľahlivo a sebavedomo

Tmavé odtiene modrej majú podľa vedcov upokojujúci účinok. Nie je teda náhoda, že letecké spoločnosti majú tendenciu vyberať si tento odtieň pre uniformy svojich zamestnancov. Modrá je tiež spojená s inteligenciou, dôverou, efektívnosťou a pokojom. Táto farba môže byť dobrou voľbou pre kancelárske oblečenie a často ju možno vidieť na dôležitých stretnutiach. Preto je vždy dobré obliecť si na pracovný pohovor alebo pracovné stretnutie niečo modré, pôsobí to lojálne a spoľahlivo.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov