Tipy a triky

Čo sa stane s tvojim telom, ak budeš piť len čistú vodu?

vodu

videní: 1.9K

Všetci dobre vieme, aké zdravotné ťažkosti nám môžu spôsobiť rôzne sladené nápoje – od obezity až po cukrovku a srdcovo-cievne problémy. Avšak ako bude naše telo reagovať, ak tieto nápoje kompletne vyradíme z nášho “jedálnička” a začneme piť výhradne čistú vodu?

V dnešnej dobe, keď sme obklopení rôznymi druhmi nápojov plných prísad, umelých sladidiel a chemických látok, je čistá voda stále viac vzácna a prichádza často na druhé miesto voľby nápojov. Čo by sa stalo, ak by sme sa rozhodli piť len a len čistú vodu?

V tomto článku sa budeme zaoberať práve touto otázkou a preskúmame vplyv, ktorý by takýto návyk mohol mať na naše telo. Čistá voda je základnou potrebou pre fungovanie nášho organizmu. Naše telo je z veľkej časti tvorené vodou a správne hydratácia je kľúčová pre udržanie zdravia. Zároveň voda hrá dôležitú úlohu pri eliminácii toxínov a odpadových látok z nášho tela. Je preto zaujímavé sa zamyslieť, aké by boli dlhodobé účinky, ak by sme sa rozhodli obmedziť sa iba na pitie čistej vody.

Ak vás zaujíma, ako by sa váš život mohol zmeniť, ak by ste sa rozhodli pre tento zaujímavý experiment, pokračujte v čítaní. Dúfame, že vám tento článok poskytne užitočné informácie a inšpiráciu.

1. Schudneš

pexels-photo-209968

Ak budeš piť výhradne čistú vodu po dobu deviatich dní, prídeš o rovnaký počet kalórií, ako keby si sa venoval joggingu (pomalému behu) 8 kilometrov denne.

2. Urýchliš si metabolizmus

food-salad-restaurant-person

Ak ráno vypiješ pol litra vody, urýchliš svoj metabolizmus až o 24 percent.

3. Budeš bystrejší

thought-2123970_1280

Ľudský mozog tvorí zo 75 – 85 %  voda. To znamená, že ak piješ čistú vodu, dopĺňaš svojmu mozgu palivo, čo v konečnom dôsledku výrazne napomáha lepšej koncentrácii. Mysli na to pred skúškou.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov