Video

VIDEO: Airbus sa pri vzlete zrazil s hasičským autom

Airbus

videní: 2.4K

Let LA2213 vzlietal z hlavného letiska v Lime na ceste do peruánskeho mesta Juliaca. Videá na sociálnych sieťach zobrazujú hustý dym vychádzajúci z veľkého dopravného lietadla priamo na pristávacej dráhe.

Letecká spoločnosť LATAM Airlines uviedla, že jej je ľúto smrť hasičov a poskytne plnú flexibilitu pri vybavovaní nových letov postihnutým cestujúcim bez dodatočných nákladov. Spoločnosť tvrdí, že nevie, prečo bolo hasičské auto na pristávacej dráhe počas odletu ich lietadla.

“Počas odletu nebola hlásená žiadna núdzová situácia. Bol to let, ktorý mal optimálne podmienky na vzlietnutie, mal povolenie na odlet a na dráhe sa aj napriek tomu zrazil s hasičským nákladným vozidlom. Netušíme, čo tam to hasičské auto robilo,” povedal Manuel van Oordt, generálny riaditeľ LATAM Airlines Peru. Ako však môžeme vidieť na prvom videu, viacero hasičských áut sa v skutočnosti vydalo smerom k pristávacej dráhe, takže vyhlásenie generálneho riaditeľa LATAM Airlines bolo zrejme založené na nesprávnych informáciách. Je však ťažké robiť závery na základe jedného vyhlásenia a videa.

Prokuratúra v Callao uviedla, že sa začalo vyšetrovanie príčiny nešťastia. Letecké úrady uviedli, že prevádzka na medzinárodnom letisku Jorge Chávez bola pozastavená do soboty 13:00 miestneho času.

Zdroj: cbsnews topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov