Zaujímavosti

Tento muž má extrémne malý mozog, no aj napriek tomu žije plnohodnotný život

mozog

videní: 1.9K

Počul si už o kurióznom prípade muža, ktorý žije so šokujúco malým mozgom? Aj napriek tomu, že jeho mozog je extrémne malý, dokáže žiť plnohodnotný život.

Nie, tento človek bez mozgu nie je tvoj bývalý partner, ale je to tak trocha medicínsky zázrak. Vedci zistili, že aj napriek abnormálne malému mozgu sa mužovi v strednom veku darí a vedie plnohodnotný život.

Muža v roku 2007 skúmala skupina vedcov na “University of the Mediterranean” vo francúzsku, pričom ich zistenia boli publikované v uznávanom lekárskom časopise The Lancet.

Muž nemá takmer žiadnu mozgovú hmotu

Vedúcim štúdie bol Dr. Lionel Feuillet, ktorý s pomocou Henryho Dufoura a Jeana Pelletiera predstavil jednu z najpodivnejších neurologických prípadových štúdií. Tím odborníkov vysvetlil, ako sa vtedy 44-ročný Francúz sťažoval na slabosti ľavej nohy. Okrem toho sa cítil v poriadku, pracoval ako štátny zamestnanec, bol šťastne ženatý a mal dve deti.

Lekári sa rozhodli skenovať jeho mozog, aby tak zistili príčinu jeho nevysvetliteľnej slabosti nôh. Boli poriadne prekvapení, keď zistili, že miesto mozgu má vlastne obrovskú komoru naplnenú tekutinou. V normálnom ľudskom tele je mozog obklopený tekutinou, ktorá odteká telom dole. Mozgová tekutina tohto muža sa však nahromadila v oblasti mozgu, čo zapríčinilo zrejme úbytok mozgovej hmoty.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov