Zaujímavosti

Rasputin: 5 málo známych zaujímavostí o živote

rasputin

videní: 2.6K

Príbeh muža, ktorého prezývali Rasputin, je pozoruhodný a zároveň plný množstva zvláštností. Jeho životnú púť prekonáva snáď len jeho dodnes nevysvetliteľná smrť. Za svojho života bol liečiteľom a samozvaným svätým mužom, ale taktiež zvláštnym politikom neuveriteľne ovplyvňujúcim vtedajších vládcov Ruska. O tom sme už však písali v minulosti. Nikdy sa však nevysvetlilo, ako vlastne všetko toto dosiahol, ale najpravdepodobnejšie je, že jeho schopnosti vychádzali z oblasti paranormálnych javov.

1.

Rasputin v preklade znamená „zhýralec“. Rasputin sa vlastným menom volal Grigorij Jefimovič Novych. Narodil sa v roku 1865 do rodiny typického sibírskeho roľníka a ani len nemohol tušiť, ako vysoko povedie jeho životná dráha.

2.

Priblížne v 18 rokoch zažil náboženskú skúsenosť a rozhodol sa vstúpiť do kláštora vo Vechiture, kde strávil niekoľko mesiacov. Vyslúžil si prezývku „šialený mních“ napriek tomu, že sa skutočným mníchom nikdy nestal. Možno aj pre to, že bol negramotným a teda nevedel prečítať čo by len Bibliu. Ani žiadny kláštor by zrejme dlho nezniesol osobnosť, akou oplýval Rasputin. Počas pobytu v klástore sa Rasputin zoznámil so sektou Chlystov, ktorá bola zmesou vlastného pojatia mystiky s prvkami sexuálneho hedonizmu. V Rusku bola táto sekta zakázaná a prehlásená za kacírsku.

3.

Napriek tomu, že bol Rasputin ženatý, vrhol sa do sveta smilstva a usporadúval orgie aj u seba doma. V tej dobe si začal uvedomovať, že zrejme vládne akousi neobvyklou mocou a veril, že za ňu vďačí svojej sexuálne nespútanosti. Tým viac využíval každú príležitosť k – nazvime to – výstrelkom.

4.

Rasputin splodil so svojou manželkou 3 deti a pravdepodobne kopec ďalších s inými ženami. Rodina si ho nebola schopná udržať pri sebe a Rasputin sa vydal do sveta, kde si postupne získaval reputáciu liečiteľa a jasnovidca. Rozvinula sa uňho mimoriadna schopnosť liečiť neduhy, pričom sa ani neunúval stanovovať diagnózu.

5.

Po čase strávenom na cestách sa vrátil do svojej rodnej obce ku svojej rodine. Aj tam už bola rozšírená jeho sláva. Keď jedného dňa pracoval na poli, zjavila sa mu Matka Božia a povedala, že je jeho povinnosťou zachrániť život mladého cároviča Alexeja. Zvyšok príbehu už zrejme poznáte.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov