Zaujímavosti

10 najšialenejších reštaurácií na svete, ktoré by sme určite mali vyskúšať aspoň raz za život

reštaurácií

videní: 2.6K

Svet je plný zaujímavých miest, ktoré treba objaviť. Tie, čo už objavené sú, treba navštíviť. Nejedz len pri počítači, na gauči a vo svojom meste. Príkladom je aj týchto 10 naozaj šialených reštaurácií, ktoré by každý správny gurmán a drobrodruh v jednej osobe mal, podľa názoru našej redakcie, vyskúšať.

1. Raňajky od niekoho iného

adult-1846748_1920

Myšlienka japonského Ogori systému spočíva v tom, že objednáš jedlo pre inú osobu, ale nevieš pre koho. Ani ty sám nevieš, kto kúpil jedlo tebe… Ogori v preklade do slovenčiny znamená: zaujímať sa o niekoho iného.

2. Katastrofická kávička

Chris Kreymborg

Chris Kreymborg

Ak máš rád adrenalín, tak toto je podnik určený presne pre teba. Disaster Cafe v meste Lloret de Mar v Španielsku ti okrem tvojej objednávky naservíruje aj zemetrasenie s magnitúdou 7,8 Richterovej stupnice. Dobrú chuť. 

3. Uži si jedlo s výhľadom

cable-car-2789799_1920

V hoteli Stuckli Sky Dining v Švajčiarsku si môžeš vychutnať Alpy zo štyroch súkromných lyžiarskych vlekov. Okrem výhľadu na veľhory sa nasýtiš štyrmi chodmi jedál.

4. Najedz sa vo vzduchu

www.vallartalidestyles.com

www.vallartalidestyles.com

Tento nápad síce vznikol v Belgicku, ale presťahovať sa môže na ktorékoľvek miesto na svete. Hostia sú pripútaní okolo stola, ktorý je vo vzduchu zavesený žeriavom, obsluhovaní sú zvyčajne dvomi ľuďmi, a to kuchárom a čašníkom. Menu sa skladá z mnohých chodov a nápojov. 

5. Neviditeľný bar

night-2592315_1920

The Unsicht-Bar, po slovensky neviditeľný bar, sa nachádza v Kolíne nad Rýnom. Nie je povolené žiadne svetlo a predtým, než sú návštevníci usadení do čiernej reštaurácie, musia odložiť do skriniek mobilné telefóny, hodinky a akékoľvek iné doplnky, ktoré by mohli svietiť. Cieľom konzumácie jedla v tme je zapojenie ostatných zmyslov. Človek si dané jedlo viac vychutná a hlavne zapamätá.

6. Káva a dezert od opice

squirrel-monkey-1689394_1920

V kaviarni Kayabukiya v Tokiu dostaneš tebou objednaný nápoj od dvoch japonských opíc z rodu makakov. Čašníčky sa volajú Yat-chan a Fuku-chan. Obe sú certifikované zamestnankyne, ktoré dostávajú svoju mzdu vo forme sójových bôbov.

7. Pozvi ju “kdekoľvek”

digiart-1983602_1920

Talianske mesto Ferrara nedávno predstavilo zaujímavý koncept. Za 60 eur si môžeš objednať večeru pre dve osoby. Počas naplánovaného dňa ti príde SMS s popisom miesta, kde sa večera uskutoční. Môže to byť úzka historická ulička, odľahlejšia časť mesta či dokonca divadelné dosky, jednoducho kdekoľvek.

8. Večera na Eiffelovej veži

eiffel-tower-975004_1920

Le Jules Verne je reštaurácia, ktorú vidia takmer všetci návštevníci Paríža. Len málokto si uvedomuje, že pri pohľade na Eifellovu vežu sa díva na reštauráciu. Nachádza sa na druhom poschodí. Ten, kto ju navštívi, bude zdola pozorovaný miliónmi turistov. 

9. Na púšti nie je sucho

https://www.ayersrockresort.com.au/experiences/detail/sounds-of-silence

https://www.ayersrockresort.com.au/experiences/detail/sounds-of-silence

Večera na púšti. Táto vychýrená reštaurácia sa nazýva Sounds of Silence a nachádza sa na austrálskej púšti. Okrem jedinečnej atmosféry a ticha máš možnosť vidieť prírodný skvost Ayers Rock. Po západe Slnka sa ti naskytne pohľad, o ktorom môžeš teraz len snívať. Toľko hviezd si ešte určite nevidel.

10. Vráť sa späť do jaskyne

Ali Barbour's Cave Restaurant

Ali Barbour’s Cave Restaurant

Reštaurácia Ali Barbour’s sa nachádza v blízkosti pláže Diani Beach v Keni. Na morských plodoch si pochutnáš v 120 000 rokov starej jaskyni, ktorá má otvory, cez ktoré možeš pozorovať hviezdy. 

Zdroje: list25 / topdesať

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov