II. svetová vojna

Prežil Adolf Hitler záver vojny? (2. časť)

Hitler

videní: 1.5K

Aj v súčasnej dobe sa vedú polemiky, či vodca tretej ríše – Adolf Hitler skutočne oný deň v roku 1945 spáchal samovraždu. Dokonca o tom pochybovali aj tí, ktorí jeho telo následne zapálili, ale aj osobnosti ako bol Stalin. Pokračujeme druhým dielom článku.

Máme tu aj ďalší zdroj, ktorý tvrdí, že na jednej fotografii je Hitler v Brazílii so svojou milou – s podozrivým menom „Cutinga“ – a vystupuje pod falošným menom Adolf Leipziger. Fotka je však nekvalitná a nie je na nej možné rozpoznať tváre jednotlivých ľudí. Nie náhodou bola fotografia „objavená“ v rovnakej dobe, keď žena, ktorá ju našla, usilovala o to, aby jej vyšla kniha o Hitlerovi. Ako dôkaz ju považujeme za nevierohodnú.

Vždy keď FBI zaprotokolovala, že niekto Hitlera „spozoroval“, skončila v slepej uličke, napriek tomu je zjavné, že tieto tvrdenia brala vážne a dôkladne ich prešetrovala. Nikdy však nebol nájdený dôkaz, že Hitler žije. Do pátrania po ňom sa zapojila taktiež CIA a nedávno odtajnené interné dokumenty prezradili, že jeden bývalý nemecký vojak agentovi CIA vo Venezuele oznámil, že sa vraj osobne stretol s osobou, ktorá pripomínala Adolfa Hitlera, a naviac o sebe tvrdí, že ním skutočne je. V inej správe CIA sa píše, že tento „informátor“ vypovedal, že Hitler používa meno Adolf Schrittelmayor a v januári 1955 odišiel z Argentíny.

Reakcia CIA je viac než zaujímavá. Napísali, že ani agent, ktorého onen vojak kontaktoval, ani oni sami nie sú schopné túto informáciu rozumne vyhodnotiť, a preto ju postupujú ďalej pre prípad, že by niekoho zaujímala. Takže „dôkazom“ tu nie je nič viac ako len nepodložená výpoveď niekoho, kto agentovi CIA tvrdil, že sa stretol s Hitlerom. Ani CIA, ani iný zdroj tieto informácie nikdy nepotvrdili.

Ďalej je tu problém Hitlerovej povahy. Je možné si predstaviť, že niekto ako Bormann (o ktorom sme taktiež na našom portáli už písali) žije v ústraní, ale taký Hitler by nedokázal ostať v tichosti ani mesiac. Jeho zdravotný stav na konci vojny neumožňoval, aby sa dožil 80. či dokonca 90. narodenín. Možnosť, že prežil je nepravdepodobná. Hitler takmer určite zomrel vlastnou rukou v Berlíne v roku 1945.

Zdroj: Cloudia topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov