Zaujímavosti

Ak sa stále bavíš so svojim ex, môžeš byť psychopat

ex

videní: 1.5K

Zostať kamarát/ka so svojim ex nemusí byť vôbec dobrý nápad a môže to nakoniec dopadnúť zle pre obe strany. Vieš si predstaviť, že by si bol stále vo vzťahu so svojim/svojou ex?

Väčšina ľudí, ktorí tento prípad prežili, ti povie, že priateľstvo so svojou bývalou polovičkou nie je správna cesta, ako si dať život do poriadku a posunúť sa vpred. Kamarátstvo potom, ako vyprchala zo vzťahu romantika, môže spôsobiť veľké bolesti hlavy. Si schopný obetovať svoje blaho a šťastie pre niekoho, s kým si vzťah ukončil kvôli nejakému dôvodu? Nie je ten človek náhodou ex kvôli niečomu?

Ak sa stále bavíš so svojim ex, môžeš byť psychopat

Pozrime sa na vec z iného uhla. Predstav si, že teda po rozchode zostanete kamarátmi, aj keď je tvoj ex do teba stále šialene zamilovaný. Je tu naozaj veľká šanca, že mu znova zlomíš srdce. Je tento typ vzťahu normálny? Nedávna štúdia ukázala, že trávenie času s bývalými partnermi môže naznačovať, že máte hlbší problém. Si psychopat ty? Alebo je psychopat tvoja/tvoj ex? Veda ukazuje prstom na oboch.

Odborníci z univerzity v Oaklande uskutočnili štúdiu a publikovali ju v časopise Personality and Individual Differences. Analyzovali osobnostné rysy 861 ľudí a ich súkromný život. Účastníci odpovedali na otázky týkajúce sa ich minulých vzťahov. Museli uviesť, ak zostali v kontakte so svojimi bývalými partnermi. Po tejto fáze dostali účastníci dotazník o narcistických a psychopatických vlastnostiach.

Podľa výsledkov je pravdepodobné, že účastníci s osobnostnými črtami podobnými psychopatom sa snažia zostať v kontakte so svojimi ex. Vieš, že psychopatia je formou antisociálnej poruchy osobnosti? Opisuje ľudí ako narcistov a sadistov. Sebectvo a nedostatok empatie sú niektoré z vlastností, ktorými psychopati oplývajú. Navyše, všetko, čo robia, má hlbší motív.

Psychopat používa falošné kúzlo a udržiava so svojou/svojim ex strategický vzťah aj po rozchode. Prečo ale po tom tak prahne? Často je to kvôli intimite, peniazom alebo informáciám. Človek s takýmito vlastnosťami si ani nedokáže predstaviť, že by sa jeho ex stretával s niekým iným. Jednoducho si chcú nechať svoju bývalú polovičku stále pre seba.

Ale pozor, nie každý bývalý alebo bývala musí byť psychopat. Veľakrát sa zhodnú na rozchode obe strany a v takomto prípade je aj to kamarátstvo potom altruistické. To znamená, že chceš pre svojho bývalého to najlepšie, vychádzaš s ním, ale nie je to ten typ toxického vzťahu. Mnohokrát už medzi vami nefunguje ani vzájomná príťažlivosť a pokiaľ sa niekto ocitne v inom vzťahu rešpektujete to. Nie vždy je to ľahké, ale môže sa to stať.

 

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov