Zaujímavosti

Prečo manželia v Japonsku spia osobitne?

manželia

videní: 1.7K

Menšie domy a byty neodradia veľa japonských párov v spaní na rôznych lôžkach alebo dokonca v rôznych izbách. Nejde o intímny problém alebo problém vzťahu, ale o niečo, čo je podľa nich naozaj prospešné. Prečo sa teda manželia v Japonsku rozhodnú spať osobitne? Ich dôvody sú naozaj zaujímavé…

Manželia majú rôzne režimy spánku

Prečo manželia v Japonsku spia osobitne

Prvá vec, ktorá spôsobuje, že japonskí manželia sa rozhodnú ísť do postele osobitne, sú rôzne pracovné režimy. Prebudenie tvojej polovičky len preto, že si došiel domov neskoro z práce alebo si musel odísť skôr, jej nedopraje kvalitný odpočinok. Preto sa zdá, že má zmysel stráviť noc v inej miestnosti. Tým jej poskytneš nerušený a zdravší spánok.

Deti spia so svojimi matkami

Prečo manželia v Japonsku spia osobitne

Japonské matky spia so svojimi deťmi, a to sa považuje za veľmi dôležité, takže sa otec musí rozhodnúť, či chce zdieľať rovnaké lôžko alebo ísť do inej izby. Dokonca aj veda dokázala, že spoločné spanie môže pomôcť rodičom a deťom dosiahnuť pokojnejší spánok. Pomáha dieťaťu udržiavať stabilnú teplotu a srdcový rytmus (čo je pre novorodeniatko skutočne dôležité) a zároveň znižuje pravdepodobnosť syndrómu náhleho úmrtia dojčaťa. Prispieva to tiež k tomu, že dieťa má vyššiu sebaúctu, rýchlejšie sa osamostatňuje a v škole sa mu lepšie darí.

Samostatný spánok pre nich znamená pokoj

Prečo manželia v Japonsku spia osobitne

U nás si mnoho párov, ktoré začnú spať oddelene, myslí, že rozvod je za dverami. Japonci to však vidia inak. Veľmi si cenia svoj spánok a nechcú byť počas spánku vyrušovaní. To znamená, že nechcú a neradi sa vyrovnávajú s cudzím chrápaním, nepokojným spánkom, kopaním atď. Aj keď niektorí nemajú možnosť spať v rôznych izbách, stále si želajú, aby sa raz mohli pokojne vyspať do krásy.

Páry majú históriu samostatného spánku

Prečo manželia v Japonsku spia osobitne

Futóny sú plnené bavlny, čo poskytuje podporu a pohodlie. V minulosti sa používali iba jednolôžkové postele. Takže aj keby si sa chcel maznať so svojou najdrahšou, skončil by si medzi plachtami na chladnej podlahe a necítili by si sa pohodlne. Dnes existujú rodiny, ktoré stále používajú tento typ podstielky, najmä preto, že nezaberá veľa miesta a dá sa ľahko uložiť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov