Zaujímavosti

TOP 10 nezvyčajných úmrtí. Takúto smrť by si nechcel!

smrť

videní: 1.8K

Každý z nás nejak zomrie. To je fakt, ktorý zatiaľ nikto na svete nevyvrátil. Jediné, v čom sa smrť jedného odlišuje od smrti druhého, je spôsob, akým nastane. A niektorí ľudia zomierajú naozaj zvláštne. Toto je rebríček TOP10 zvláštnych úmrtí. Veril by si tomu, že niekto takto zomrel?

Keď zabíja hnoj

smrť

Jeden zo záznamov, ktorý poskytol Diogenes Laërtius, hovorí aj o smrti tohto gréckeho filozofa. Vraj ho zožrali psy po tom, ako sa natrel kravským hnojom. Chcel si totiž vyliečiť opuch.

Osudová chyba vtáka

smrť

Podľa Valeriusa Maximusa, Aeschylus, najstarší z troch aténskych tragédov, bol zabitý korytnačkou, ktorú zhodil na zem orol. Pravdepodobne si tragédovu plešinu pomýlil s kameňom, ktorý by bol vhodný na rozbitie panciera korytnačky, aby ju mohol zjesť. Pliny, rímsky pisár, v príbehu Naturalis Historiæ dodáva, že Aeschylus zostal vonku, aby odvrátil proroctvo, že ho zabije padajúci predmet.

Smrteľné uhryznutie od mŕtveho

smrť

Gróf Mighty si podľa starej povesti pripevnil hlavu svojho nepriateľa na znak víťazstva na svojho koňa. Pri jazde sa mu hlava nešťastne zahryzla do nohy, čo spôsobilo infekciu. V tej dobe sa preňho stala infekcia smrteľnou.

Kráľ, ktorý sa obžral na smrť

smrť

Adolf Frederick, kráľ Švédska, zomrel na trávenie 12. februára 1771 po tom, čo skonzumoval jedlo z homára, kaviáru, kapusty, údeného sleďa a šampanského, ktoré zavŕšil štrnástimi porciami svojho obľúbeného dezertu. Preto sa švédski školáci o ňom učia ako o “kráľovi, ktorý sa obžral na smrť.”

(Ne)šikovný obhájca

smrť

Klement Vallandigham, právnik a politik z Ohia, ktorý obhajoval muža obvineného z vraždy, sa náhodou zastrelil. Stalo sa to, keď pred súdom ukazoval, ako by sa obeť mohla náhodou zastreliť. Jeho klient bol očistený od viny.

Zomrel na olízanie chodníka

smrť

Allan Pinkerton, zakladateľ detektívnej agentúry Pinkerton, bol v Chicagu v štáte Illinois, keď sa potkol na chodníku a pri páde sa jazykom dotkol zeme. Jeho jazyk sa nakazil slezinovou sneťou, čo v konečnom dôsledku viedlo k jeho smrti.

Nepraktický šál

smrť

Isadora Duncanová, tanečnica, si zlomila krk a zomrela. Je to však ešte neuveriteľnejšie. Stalo sa to, keď sa jej dlhý šál zachytil o koleso auta, v ktorom sa viezla.

Smrť špáradlom

smrť

Sherwood Anderson, americký spisovateľ, zomrel na peritonitídu (zápalové ochorenie) vyvolanú náhodne prehltnutým špáradlom, ktoré poškodilo jeho vnútorné orgány.

Nebezpečná tenisová loptička

smrť

V roku 1983 zomrel tenisový rozhodca Dick Wertheim. Loptička ho pri hre zasiahla do slabín a on sa od bolesti zrútil z rozhodcovskej stoličky.

Smrtonosná šľahačka

smrť

V roku 2017 zomrela 33-ročná Rebecca Burgerová. Bola fitness bloggerkou a modelkou. Zomrela po explózii tlakovej nádoby so šľahačkou, ktorá jej vystrelila do hrudníka.

Zdroj: Wikipediatopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov