Zaujímavosti

Do práce na bicykli za lepším zdravím? Za pokus to stojí

na bicykli

videní: 1.3K

Vravíš, že cyklistika je pre teba len hobby, bicykel vidíš len cez víkend a aj to z neho len utrieš prach v rámci sobotného upratovania? Vyber sa na bicykli za lepším zdravím!

Nejdeme ťa nútiť bicyklovať o dušu, ideme ti len poradiť, ako posunúť svoj život k lepšiemu. Stačí, keď si aj cez týždeň vyrazíš na chvíľku na bicykli prevetrať usedené telo z práce alebo školy. Uvidíš, že ti to padne dobre – domov sa vrátiš s čistou hlavou a paradoxne budeš mať oveľa viac energie. A na víkendových výletoch ti za chvíľu (možno) nikto nebude stíhať.

Do práce na bicykli za lepším zdravím? Za pokus to stojí

Prečo nevyužiť aktivitu, ktorá nie je až tak veľmi náročná a poznáme ju už od detských čias – jazdu na bicykli? Je to jeden z najjednoduchších spôsobov, ktoré ľahko zaradíš aj do vyťaženého programu. Rekreačné bicyklovanie je menej záťažové cvičenie na rozdiel od behu. Môžu ho vykonávať všetky vekové kategórie, od malých detí až po dôchodcov. Vzhľadom na využitie je to aj druh dopravy. Môžeš ušetriť nejaké peniaze tým, že budeš ráno do práce chodiť na bicykli. Samozrejme, ak máš prácu primerane ďaleko od bydliska.

Ak je cyklista alergikom, rozhodne by si mal chrániť oči pred prachom, preto v kvalitnej výbave bikera nesmú chýbať dobre priliehajúce okuliare. Alergológovia tvrdia, že okuliare sú základom na odstránenie problémov s pálením a štípaním očí, ktoré zapríčiňujú nánosy peľu, prachu alebo piesku. Slúžia zároveň aj na ochranu pred svetloplachosťou – reakciou na slnečné lúče. Takže žiadne ďalšie výhovorky.

Do práce na bicykli za lepším zdravím? Za pokus to stojí

Tvoj cieľ by mal byť zo začiatku jednoduchý – začni bicyklovať aspoň 3-krát týždenne. Vďaka pravidelnosti si tvoje telo zvykne na tento druh pohybu a ty sám postupom času ucítiš, že sa na bicykli cítiš oveľa lepšie. Ak si ale myslíš, že by si mal hneď zo začiatku nasadiť brutálne rýchle tempo, zabudni. Prvé mesiace si užívaj pohodovú jazdu a ak nebudeš vládať do nejakého kopčeka, pokojne ho vyjdi peši. Aj v tomto prípade platí zlaté pravidlo – pomaly ďalej zájdeš.

 

Zdroj: bicycling.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov