Tipy a triky

Tipy, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

pod očami

videní: 1.3K

Tmavé kruhy pod očami vytvárajú často jedinu prekážku k tvojej bezchybnej kráse. Nedostatok vitamínu K je ich hlavnou príčinou, preto je ideálne ich začať liečiť čo najskôr.

Keď hovoríme o kráse, tmavé kruhy pod očami k nej určite nezaraďuješ ani ty. Prečo sa vlastne objavujú? Existuje hneď niekoľko dôvodov a ak sa ich chceš natrvalo zbaviť, tak musíš nájsť skutočnú príčinu. Poďme sa teda pozrieť na to, čo by ti mohlo pomôcť.

Tipy, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

Dobrý spánok je nevyhnutný

Už veky-vekúce sa hovorí, že normálne ľudské telo potrebuje najmenej 6-8 hodín spánku denne. Mal by si sa ubezpečiť, že v noci dobre spíš, ak nechceš, aby sa ti ráno pod očami objavili tmavé kruhy. Ak nebudeš spať dobre alebo dostatočne dlho, tvoja pokožka bude bledšia a to spôsobí výraznejšie kruhy.

Pred spaním odstráň make-up

Pred prechodom do režimu spánku sa odporúča odstrániť všetky zvyšky dennej masky, ktorú si mala na sebe. Make-up hlboko poškodzuje našu pokožku a obmedzuje jej dýchanie. Pred spaním v noci si preto umy tvár a použi hydratačný krém.

Tipy, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

Nechýbajú ti vitamíny?

Vitamín B6 je nevyhnutný pre správne fungovanie nadobličiek. Ak nadobličky nefungujú, povedie to k vytváraniu tmavých kruhov pod očami. Pokús do svojej stravy zahrnúť viac vápnika a horčíka.

Nemáš náhodou alergiu?

Je veľmi dôležité urobiť potrebné kroky na liečbu alergií na koži, ktoré majú tendenciu zvýrazňovať kruhy pod očami. Kožné infekcie a alergie vedú k sfarbeniu pokožky, čím sa tmavé kruhy objavujú častejšie a zostávajú o to dlhšie.

Fajčenie tiež neprospieva

Spôsobuje, že tvoje krvné cievy stmavnú a sú oveľa výraznejšie.

Vyváženou stravou k zdravej pokožke

Je nevyhnutné, aby si konzumoval kompletnú vyváženú stravu obohatenú o primerané minerály a živiny. Nedostatok vitamínu K a B12 vedie k vzniku tmavých kruhov pod očami. Ideálnym začiatkom je dodržiavať pitný režim, v ktorom bude hlavnou zložkou obyčajná voda.

Nestresuj sa

Stres a úzkosť ti možno v noci nedajú spať. A ver tomu, že tvoje oči hovoria jasnejšie ako hocijaké slová. Tvoja emocionálna a fyzická záťaž sa ľahko prejaví v podobe tmy, ktorá obklopí tvoje oči. Pokús sa viac uvoľniť.

Tipy, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

Na záver ti ponúkam ešte jeden dobrý trik. Ak už aj tak používaš hydratačný krém, prejdi na nový – s obsahom vitamínu K a retinolom. Nedostatok vitamínu K je najčastejšou príčinou sfarbenia okolo očí. Krém s takýmito zložkami navyše pomáha pri znižovaní opuchu očí.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov