Tipy a triky

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 2. časť


videní: 947

Čakanie na príchod bábätka je pre každý pár niečím výnimočný. Okrem šťastného očakávania, ktoré pociťujeme pred príchodom nového člena rodiny, je to tiež obdobie, v ktorom je potrebné urobiť mnoho pre to, aby sme boli dobre pripravení na nové obdobie, ktoré nás čaká. 

V predošlej časti sme sa venovali prevažne úprave domácnosti, prebaľovaniu a praktickým radám, ktorej s touto činnosťou súvisia. Dnes sa v ďalšej časti pozrieme na kúpanie bábätka, dojčenie a veci, ktoré mrňús potrebuje. Respektíve jeho rodičia.

Kúpanie bábätka môže byť pre rodičov aj dieťa veľmi príjemným zážitkom, pretože relaxuje vo vode a potom je tak unavené z kúpania, že rýchlejšie zaspí. Môžeš ho kúpať v obyčajnej vaničke, ale oveľa lepšie je myslieť na detskú vaničku , ktorá môže byť tiež sklonovo nastaviteľná alebo dokonca skladacia. To sa zíde hlavne rodičom, ktorí doma nemajú až tak veľkú kúpeľňu alebo málo odkladacieho miesta. Je tiež dobré, ak má vanička pohodlné odkladacie miesta na mydlo, špongiu a ďalšie potreby na kúpanie.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 2. časť

Dojčenie vytvára medzi matkou a bábätkom úžasné puto, ktoré si nevyžaduje žiadne ďalšie vybavenie. Bez ohľadu na to sa ti možno zíde podporný vankúš na dojčenie, pohodlné kreslo a lampa s diskrétnym osvetlením. Tieto šikovné pomôcky môžu ešte viac umocniť chvíle, ktoré s dieťaťom stráviš pri úspešnom kŕmení. Pre prípad, že dojčenie nepôjde podľa plánu, je dobré mať pri sebe fľašu navyše a veľmi užitočné sú aj automatické odsávačky mlieka. Uskladneným materským mliekom môže dieťa kŕmiť aj niekto iný, aby si matka mohla na chvíľu oddýchnuť.

Novorodenci okrem nekonečného množstva našej lásky skutočne nepotrebujú veľa vecí. Medzi základné vybavenie patrí detská postieľka a prispôsobené vzdušné posteľné prádlo . Môžeš sa rozhodnúť pre kolísku, ktorú ale budeš musieť asi za štyri mesiace nahradiť klasickou postieľkou, pretože z nej vyrastie. Praktická stránka kolísky spočíva v tom, že ju môžeš umiestniť takmer kdekoľvek – vedľa manželskej postele, v obývacej izbe alebo do jedálne – a tak je dieťa vždy pri tebe.

Ako sa správne pripraviť na príchod bábätka? – 2. časť

Na druhej strane však dieťa kolísku veľmi rýchlo prerastie. Asi po štyroch mesiacoch budeš musieť kolísku vymeniť za postieľku. Bude to oveľa pohodlnejšie a bezpečnejšie, pretože kolíska neposkytuje takú bezpečnosť, keď sa bábo začne otáčať a zdvíhať sa na rukách. Ako zaujímavosť by si mal vedieť, že odborníci tvrdia, že najlepšie je, aby dieťa prvých šesť mesiacov spalo blízko rodičov.

 

Zdroj: Thetot topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov