Zaujímavosti

Tupac a Biggie: Smrť a konšpirácie 1. časť

tupac

videní: 2.3K

Na začiatku deväťdesiatych rokov sa stal rap jedným z najpopulárnejších žánrov a jeho predstavitelia sa začali nielen objavovať v tabuľkách najpopulárnejších skladieb, ale aj na titulných stránkach novín. Nová generácia raperov potom gangsterský život nielen opisovala, ale aj žila. Dve z najvýznamnejších mien svetového gangster rapu boli Tupac Shakur a The Notorious B.I.G. (známy tiež ako Christopher Wallace alebo Biggie Smalls). Práve na životy a smrť týchto dvoch legiend sa pozrieme v rámci novej série našich článkov.

Najskôr kamaráti, potom zaprisahaní nepriatelia. V skutočnosti sa tí dvaja zdali ako polárne protiklady. Tupac pôsobil na západnom pobreží, zatiaľ čo Biggie na východnom. Tupac zastával jednu z popredných značiek, Death Row, a Biggie bol, na druhej strane, verný ich konkurentovi, Bad Boy. Dokonca aj ich fyzický vzhľad bol veľmi odlišný. Tupac bol chudý a dobre stavaný, zatiaľ čo Biggie bol o niečo väčší a širšej postavy. Obaja však bli zastrelení, keď sa dostávali na vrchol. Podmienky, za ktorých boli zastrelení, odvtedy nenechávajú zástancov konšpiračných teórií pokojnými.

Tupac sa narodil v newyorskej štvrti Bronx 16.júna 1971. jeho rodné meno bolo Lesane Parish Crookc, ale čoskoro mu po narodení jeho matka Afeni meno zmenila na Tupac Amaru Shakur. Jeho detstvo poznamenala chudoba a časté sťahovanie. Z New Yorku, kde sa narodil, sa čoskoro sťahovali do Baltimoru, kde chodil do tamojšej umeleckej školy a študoval tanec a divadelné hranie. Potom sa jeho rodina presťahovala znova, tentokrát do grófstva Marin v štáte Kalifornia. To už sa však začal Tupac vymykať kontrole a začal sa zapletať s drogovými dílermi. Začal sa tiež oveľa viac zaujímať o rap a v roku 1990 nahral svoj debut. Nasledujúci rok sa mu vyplatilo jeho herecké vzdelanie. Dostal totiž úlohu v gangsterskom filme Juice. V tom istom roku, 1991, vydal tiež svoj prvý album. Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: google topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov