Zaujímavosti

Dutá Zem a konšpirácie. 1. časť

dutá zem konšpirácie

videní: 1.8K

Prinášame vám ďalší článok z edície konšpirátorov. Spoločne sa v rámci trojdielnej série článkov s názvom Dutá Zem a konšpirácie pozrieme tejto problematike „pod pokrývku“. Pohodlne sa usaďte a prečítajte si ďalšie zaujímavosti z kuchyne TOPdesať. Najnovšie pokroky vo vede totiž navyše ukázali, že také vec by nemusela byť predmetom sci-fi.

Už v dávnych dobách existovala celá plejáda teórií o tom, že vo vnútri našej planéty existuje život. Starovekí Gréci verili v podsvetie, v ktorom žili duše mŕtvych a ktorému mal vládnuť boh Hádes. Kresťanská mytológia zase rozpráva o ohnivom podzemnom mieste, kam sú posielaní tí najväčší hriešnici na večnosť plnú mučenia. Tomuto miestu hovoríme Peklo. Takmer vo všetkých svetových dávnych náboženstvách nájdeme nejaký variant tejto domnienky. V modernej dobe však mnoho mysliteľov, vedcov a napríklad aj spisovateľov túto myšlienku opäť oživilo. Popisujú dutú zemeguľu, v ktorej údajne prežíva nejaké prehistorická rasa a kam sa dá dostať sieťou podzemných tunelov. Dnes už tomu, že je Zem dutá a vnútri žijú ľudia, verí len hŕstka nadšencov. Myšlienka sveta pod tým naším, kde existuje nejaká forma života, však dodnes vzrušuje ľudskú predstavivosť. Nedávne pokroky vo vede navyše ukázali, že taká vec by nemusela byť predmetom sci-fi.

V roku 1692 prišiel uznávaný britský astronóm menom Edmund Halley s myšlienkou, že Zem je dutá. Názor muža, ako bol Halley, ktorý určil dráhu kométy a tá potom dostala jeho meno, bol braný vážne. Koniec koncov, bol to predsa vynikajúci vedec. Podľa jeho teórie je príčinou nevysvetliteľných fluktuácií v magnetickom poli fakt, že zároveň s ním obklopujú našu planétu ďalšie magnetické polia, ktoré vytvárajú opačné gravitačné sily. Halley potom prišiel s modelom Zeme, v ktorej sa mali nachádzať ešte ďalšie štyri gule v sebe. Tiež podporoval myšlienku, že tieto gule mali byť osvetlené svietivým plynom. Zaujímavé? A to sme ešte len na začiatku. Určite si nenechajte ujsť aj druhé a tretie pokračovanie článku Dutá Zem a konšpirácie.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov