Zaujímavosti

Pád dvojičiek: 19. výročie 11. septembra 2001 (3. časť)

Pád dvojičiek

videní: 1.7K

Vitajte pri treťom pokračovaní série článkov, ktorá je venovaná 19. výročiu 11. septembra 2001, dni, ktorý zmenil svet. Udalosti tohto dňa vyprodukovali jeden z najsledovanejších spravodajských záberov, ktoré kedy boli natočené. Napríklad aj slovenská spravodajská televízia TA3, ktorá mala zahájiť svoje prvé vysielanie neskôr, ho zahájila práve kvôli udalostiam 11. septembra v tento deň.

Zrejme si pomyslíte, že na záberoch slávnych udalostí nie je nič zvláštne. Arabskí teroristi uniesli 4 lietadlá, kým s dvoma z nich naleteli do Dvojičiek, s Ďalším do Pentagonu a so štvrtým do poľa v Pensylvánii. K útokom sa prihlásila Al Kájda. Ak je to teda teroristický organizácia s hlboko zakorenenou nenávisťou voči Spojeným štátom a je zodpovedná za útoky na Dvojičky, nie je to náhodou už koniec príbehu?

Čo sa zástancov konšpiračných teórií týka, ani náhodou. Tí stále veria, že to, čo sme videli, bol vopred naplánovaný politický trik. A kto je zaň zodpovedný? No predsa vláda USA. Aj tu sa však vytvorilo niekoľko verzií. Podľa jednej vláda umožnila útok teroristickej skupiny Al Kájda bez toho, aby mu akokoľvek predchádzala, a podľa druhej potom sama útok zosnovala. Existujú však dôkazy pre tieto dve teórie?

Väčšina tej zmysluplnejšej špekulácie sa sústredí na to, čo útokom predchádzalo. Vláda Spojených štátov dostala vcelku veľké množstvo informácií, ktoré naznačovali, že sa Al Kájda chystá zaútočiť. Zatiaľ čo väčšina z nás má tendenciu vinu pripísať nedbanlivosti, tí cynickejší majú za to, že tu niečo nehrá. Začnime tým, že sa bližšie pozrieme na kľúčové udalosti od nárazu lietadiel do Dvojičiek. Väčšina svedkov sa prikláňa k jednoduchému vysvetleniu: lietadlá narazili do veží, explodovali a veže spadli. Netrvalo však dlho a tento jednoduchý scenár sa stal základom prepracovanej špekulácie. Tá sa zameriavala na to, či náraz lietadiel spolu s požiarom mohli dosiahnuť to, že sa budovy takých obrovských rozmerov zrútili. Pokračujeme v ďalšej časti článku.

Zdroj: insider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov