Zaujímavosti

Záhadné zmiznutie letu MH370: 2. časť

Záhadné zmiznutie letu MH370

videní: 1.9K

Pokračujeme druhou časťou článku záhadného zmiznutie letu s označením MH370, ktoré vzlietlo z letiska v Kuala Lumpur a malo namierené do Pekingu. Po hodine letu však zmizlo z obrazoviek leteckých radarov.

Záhadou je, prečo sa nenašiel trup lietadla, ktorý má sám o sebe veľké rozmery. Nenašli sa – podľa teórie, že sa lietadlo rozlomilo – ani veci, od ktorých by ste čakali, že budú na vode plávať. Toto všetko zdvihlo vlnu všemožných konšpiračných teórií. Či už o tých o nepodarenom únose, o samovražde pilota, únose mimozemšťanmi, alebo že bolo nahradené letom MH17, ktorý bol zostrelený nad Ukrajinou o tri mesiace neskôr. S asi najzaujímavejšou teóriou prišiel odborník na letectvo Jeff Wise, ktorý viedol reportáž stanice CNN ohľadom zmiznutého letu MH370. Zameral sa na fakt, že 20 zamestnancov spoločnosti Freescale Semiconductors, ktorá vyrába súčiastky pre lietadlá, sa špecializovalo na maskovacie technológie a že boli na palube lietadla.

Wise tiež podotkol, že o lietadle sa vedelo, že letelo na sever od Andamanského mora, a preto malajský premiér Najib Razak požiadal prezidenta Kazachstanu Nursultana Nazarbajeva, bývalého predsedu Komunistickej strany Kazachstanu a spojenca prezidenta V. Putina, aby dovolil Malajzii vyšetrovať na kazašskom území. Až neskôr sa začalo pracovať s verziou, že lietadlo potom zamierilo na juh k jednému z najodľahlejších miest na svete.

Preskúmaním satelitných dráh prišiel Wise spoločne so skupinou podobne zmýšľajúcich odborníkov k názoru, že lietadlo naozaj letelo na sever, avšak satelitu boli dodané sfalšované dáta. Po kontrole zoznamu pasažierov sa zistilo, že na palube boli dvaja Ukrajinci a jeden Rus. Nevedelo sa o nich skoro nič, len to, že tí Ukrajinci pochádzali z Odesy, bývalej sovietskej námornej základne, a že koníčkom toho Rusa bolo potápanie. Sedel vpredu v business triede. Ukrajinci sedeli viac vzadu v ekonomickej triede. O ďalších zisteniach tohto redaktora CNN sa dočítate v treťom pokračovaní článku s názvom Záhadné zmiznutie letu MH370.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov