Zaujímavosti

Záhadné zmiznutie letu MH370: 1. časť

Záhadné zmiznutie letu MH370

videní: 1.9K

Pokračujeme sériou článkov o udalostiach, ktoré otriasli svetom. Ako to už v informačnej dobe býva, s mnohými sa spájajú rôzne konšpirácie. Tentokrát sa spoločne pozrieme na let MH370, ktorý zmizol.

V sobotu 08. 03. 2017 z letiska Kuala Lumpur vzlietlo lietadlo malajzijských aerolínií s označením MH370. Namierené malo do Pekingu a na palube sa nachádzalo 239 ľudí. Ani nie hodinu po vzlete sa lietadlo stratilo z obrazoviek leteckých radarov. Rádiové spojenie bolo prerušené. Až neskôr sa ukázalo, že v monitorovaní lietadla pokračovala malajzijská armáda, ktorej radar sledoval lietadlo pri ceste na západ cez Malajský polostrov a potom na severozápad k Malackému prielivu smerom nad Andamanské more.

Potom sa vďaka komplexnej analýze satelitnej komunikácie s automatizovanými systémami lietadla podarilo zistiť, že lietadlo následne pravdepodobne zatočilo na juh a hľadanie sa presunulo do južného Indického oceánu. Kus lietadla, presnejšie odlomenú časť krídla, potom našli vyplavenú dňa 29. júla 2015 na brehu francúzskeho ostrova Reunion, zhruba 4 tisíc kilometrov západne od pôvodne prehľadávanej oblasti. Ďalšie kúsky potom boli nachádzané na východnom pobreží Afriky. Oceánografovia potom tvrdili, že trosky rozniesli morské prúdy. Prehľadávanie oceánskeho dna v mieste, kde sa malo lietadlo údajne zrútiť, trvalo tri roky  a pohltilo 130 miliónov dolárov, čo je necelých 118 miliónov eur. Neprinieslo však žiadne výsledky. Nenašlo sa nič, ani trup lietadla, ktorý sám o sebe bol obrovský. A ak by sa lietadlo predsa len podľa niektorých tvrdení rozlomilo, ako to, že sa nenašli veci, od ktorých by ste čakali, že budú plávať, ako napríklad podsedáky, záchranné vesty, batožina, či dokonca mŕtve telá.

Čo je však taktiež zvláštne, ako je možné, že sa letu s označením MH370 podarilo uniknúť sledovacím systémom hneď niekoľkých rôznych štátov? Zmiznutie letu ostáva jednou z najväčších záhad v histórií lietania. A to sme len na začiatku. Pokračujeme druhou časťou článku Záhadné zmiznutie letu MH370.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov