Zaujímavosti

Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump (3. časť)

Trump

videní: 1.2K

Pokračujeme treťou časťou článku s názvom Disponujú vašim telefónnym číslom: Donald Trump. Tretia časť je zároveň záverečnou časťou. Poďme naspäť do sledu udalostí.

Neskôr bolo odhalené, že Rex Tillerson, Trumpov kandidát na ministra zahraničia, udržiaval blízky vzťah s ruským prezidentom počas svojho pôsobenia na pozícii výkonného riaditeľa v spoločnosti Exxon Mobil. Sľub zložil 2. februára 2017. o šesť týždňov neskôr bol nahradený.

Vo februári sa potom zistilo, že štátny bezpečnostný poradca M. Flynn preberal s ruským veľvyslancom Sergejom Kisljakom zrušenie Obamových protiruských sankcií ešte predtým, než sa Trump usadil v oválnej kancelárii Bieleho domu. Vedenie zahraničnej politiky prostredníctvom fyzickej osoby je trestný čin. Flynn po 23 dňoch v úrade rezignoval. Priznal sa, že klamal FBI (čo je trestný čin), a súhlasil s tým, že bude spolupracovať pri vyšetrovaní Muellera.

Generálny prokurátor Jeff Sessions bol označený za klamára na overovacom vypočutí, kde povedal, že s Rusmi počas volebnej kampane vôbec nekomunikoval. Potom vyšlo najavo, že sa s ruským veľvyslancom spomínaným vyššie taktiež stretol.

Dva mesiace po inaugurácii Trumpa povedal riaditeľ FBI James Come informačnému výboru v kongrese, že úrad vyšetroval údajné ruské zasahovanie do volieb. Bol prepustený. V oválnej kancelárii potom Trump povedal ruskému veľvyslancovi a ministrovi zahraničia, že prepustenie Comeho značne uvoľnilo napätie. Come potom vypovedal pred Senátom a povedal, že ho Trump požiadal o to aby ukončil vyšetrovanie Flynna, čo by sa dalo považovať za obštrukcie v právnom konaní. Biely dom to poprel.

Mark Zuckerberg, zakladateľ Facebooku, povedal, že sa s vyšetrovateľmi podelí o tri tisícky politických reklám spojených s Ruskom, a Twitter oznámil, že zrušil okolo dvoch stoviek účtov spojených s ruskou dezinformačnou kampaňou. Vyšetrovanie okolo Muellera už bolo ukončené, jeho výsledok však dodnes nebol naplno zverejnený. Nech už je však akýkoľvek, mnoho ľudí bude aj naďalej veriť, že ruský vplyv Trumpovi vyhral voľby.

Zdroj: cnbc topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov