Zaujímavosti

Svet a konšpirácie – 1. časť

konšpirácie

videní: 1.3K

Po udalostiach z 11. septembra 2001 žijeme v zlatom veku konšpiračných teórií. Už to však nie sú len pomätení samotári, ktorí trávia príliš veľa času na internetových diskusiách, kde sa rozprávajú o tom, prečo Národná bezpečnostná agentúra (NSA) zhromažďuje dáta o všetkých občanoch Spojených štátov, alebo či Rusi napomohli Donaldovi Trumpovi k jeho zvoleniu, alebo dokonca prečo George Bush neprestal v škôlke deťom čítať rozprávku po tom, čo mu oznámili, že do budovy World Trade Center narazilo prvé lietadlo. Pripravili sme si pre vás ďalšie zaujímavosti z dejín nie tak dávno minulých.

Často sa stáva, že konšpirácie z minulosti sa často menia na dnes uznávanú históriu. Ak by ste povedali, že požiar budovy Reichstagu v Berlíne založil sám Hitler, aby urobil poriadok s komunistickou opozíciou, boli by ste označený za paranoika. Dnes je to však uznávaný fakt. A koľko ľudí verí tomu, že atentát na Kennedyho spáchal Lee Harvey Osvald úplne sám? A je zlé, že konšpiráciu vidíme aj vo vláde USA v súvislosti so spoločnosťami Halliburton a Enron? Alebo sme dosť naivní na to, aby sme ich nevideli?

Samozrejme, že nie všetky konšpirácie sú založené na pravde a na faktoch. Niektoré sú ako z iného sveta ako napríklad teória o tom, že Zem je dutá a zvnútra obývaná, alebo že vláda zametá pod koberec návštevy mimozemšťanov a potom to vyzerá ako zo seriálu Akty X. Všetky, aj tie na prvý pohľad najbizarnejšie teórie, spája fakt, že poukazujú na veci, ktoré nemôžu byť jednoducho vysvetlené, a naša potreba hľadať príčiny všetkého, čo sa vo svete deje.

Potom sú tu také konšpiračné teórie, ktoré sa pohybujú na hrane pravdivosti. Napríklad teórie o tom, že pristátie na Mesiaci bolo nahraté v štúdiu. A to by nebolo ono, keby za každým umretím celebrity nestála tiež nejaká tá konšpirácia. A to sme len na začiatku. Pokračujeme druhou časťou Svet a konšpirácie.

Zdroj: topdesat | crestresearch

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov