Zaujímavosti

Záhadné úmrtia: Edgar Allan Poe. 1. časť

Záhadné úmrtia: Edgar Allan Poe

videní: 1.5K

Veľké množstvo známych osobností z oblasti kinematografie, hudby, umenia či literatúry opustilo tento svet za nevysvetliteľných okolností. Do dnešných dní ostáva skutočná príčina ich smrti veľkou záhadou. Kto je skutočne zodpovedný za náhlu smrť legendárnej Marilyn Monroe? Ako mohol herec a majster bojových umení Bruce Lee zomrieť tak nečakane? Bola do tejto smutnej udalosti zapletená jeho milenka Ting Peiová? Čo spôsobilo, že o 20 rokov neskôr zomiera jeho syn, taktiež za obzvlášť zvláštnych okolností? Ako umrel americký spisovateľ Edgar Allan Poe? 

Náhly a nečakaný charakter týchto úmrtí podnietil – ako to je už zvykom – vznik viacerých konšpiračných teórií. Jedna z najrozšírenejších tvrdí, že americký hudobník a spevák Elvis Presley je stále nažive a ukrýva sa na neznámom mieste. Niečo podobné sa uskutočnilo aj s kráľom popu – Michaelom Jacksonom, ktorý zomrel pred viac ako 10 rokmi – v roku 2009. Rozširila sa aj fáma, že ho dali zlikvidovať práve Illuminati. Záhadné okolnosti, ktorými sú obklopené úmrtia týchto osobností, prispeli k zvýšeniu ich slávy, urobili z nich nesmrteľné ikony, ktoré napriek nečakanej a častokrát predčasnej smrti prežívajú v spomienkach miliónov ľudí.

Začíname sériu článkov s podtitulom Záhadné úmrtia a ako prvé vám predstavíme smrť Edgara Allana Poea. V súlade s typicky mysterióznou literárnou tvorbou je smrť tohto velikána naďalej opradená tajomstvom. Medzi príčinami úmrtia sa objavujú špekulácie o alkoholizme či mozgovej mŕtvici, predávkovaní sa omamnými látkami až po samovraždu. Rozoberme si príbeh tohto amerického spisovateľa v rámci trojdielneho článku na drobné.

Začiatok konca Edgara Allana Poea sa začal v roku 1846 bankrotom jeho denníka Broadway Journal. Tento denník publikoval články na rôzne literárne témy, ale aj literárne, divadelné či hudobné kritiky… Intelektuálne zameranie denníka však nedokázalo prilákať čitateľov, ktorí dávali prednosť iným, žánrovo ľahším periodikám tej doby, čo nakoniec viedlo k definitívnemu zániku novín. Pokračujeme v druhej časti článku Záhadné úmrtia – Edgar Allan Poe.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov