Zaujímavosti

Skúsenosti so zážitkom blízkym smrti: 1. časť

blízko smrti

videní: 1.5K

Prinášame vám ďalší článok z edície posmrtný život. Máme však pre vás dve správy. Klasicky jednu dobrú a jednu zlú. Pre priaznivcov posmrtného života a všetkým s tým spojeným je zlá správa to, že je to posledný z článkov z edície posmrtného života. Dobrou správou je, že tento posledný článok bude trojdielny. Poďme však už priamo do deja.

Pocit pokoja, premietanie predošlého života, tunely a oslepujúce kľúče… Všetci, ktorí majú skúsenosť so zážitkom blízkym smrti a vrátili sa do sveta živých, zhodne podávajú toto svedectvo.

Takzvané Zážitky blízke smrti, alebo NDE z anglického Near-Death Experiences, predstavujú svetlé momenty, ku ktorým dochádza v čase, keď sa človek nachádza v takom fyzickom stave, ktorý v prípade zhoršenia vyústi do smrti. Človek v bezvedomí, pri zastavení srdca, keď nedýcha a má nulový EEG záznam (pri klinickej smrti), zažíva množstvo vnemov. Ich charakteristika sa u väčšiny osôb, ktoré prežili klinickú smrť, zhoduje.

Vo všeobecnosti platí, že bez ohľadu na vek, pohlavie, kultúrne a náboženské vplyvy všetci tí, ktorí zažili NDE, zvyčajne poukazujú na pocit opustenia fyzického tela, pričom sa im pred očami premieta celý ich život a na konci tunela vidia oslepujúce svetlo. Tento fenomén nie je v žiadnom prípade ničím novým, pretože záznamy o podobných zážitkoch existujú v Biblii, v egyptskej Knihe mŕtvych alebo v Platónových dialógoch. Grécky autor rozpráva príbeh o Érovi, vojakovi, ktorý zomrel a mal byť upálený na hranici. Ibaže predtým, ako sa tak stalo, Ér ožil a opísal svoj zážitok pri vystúpení z vlastného tela. Premiestnil sa na miesto, kde sa konal súd mŕtvych duší. Nakoniec netušiac, čo ho zoslalo späť na Zem, sa prebudil opäť vo vlastnom tele.

Stále sme však niekde na začiatku našej trilógie článkov o NDE alebo ak chcete – skúsenostiam so zážitkom blízkym smrti. Pokračujeme druhou časťou článku Skúsenosti so zážitkom blízkym smrti.

Zdroj: vitarian topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov