Tipy a triky

Prázdniny pri vode: Ako si na dovolenke formovať postavu?


videní: 1.2K

Leto je v plnom prúde a aj keď väčšina z nás tento rok more pravdepodobne oželie, prázdniny pri riekach, rybníkoch a jazerách sú tiež fajn. Zvlášť keď ich spestríme o klasické či netradičné vodné športy, pri ktorých okrem toho, že zažijeme veľa zábavy, ešte tým najpríjemnejším spôsobom formujeme postavu. Aký šport je vhodný pre rodinnú dovolenku? Čomu prepadli v posledných rokoch celebrity? A ako zabaviť deti pri vode? Tu prinášame tie najlepšie tipy na aktívne prežitie tohtoročných prázdnin.

Národ vodákov

Na vode zažijete toľko zábavy a adrenalínu, ako nikde inde. Či už pôjdete na rafte, ktorý je pre rodinu vhodnejší, alebo na kanoe, nikdy nezabúdajte na vhodné a kvalitné oblečenie, vybavenie a doplnky, ktoré vám splavovanie rieky môžu spríjemniť. Samozrejmosťou je potom dostatočný pitný režim a ochranný krém s vysokým faktorom. Najideálnejším riekami, ktoré zíde aj úplný začiatočník, sú Vltava a Sázava. Okrem toho, že si pri tejto dovolenke užijete dobrodružstvo v podobe spania pod stanom a neustáleho pohybu, pri ktorom si skvele posilníte stred tela, ruky a zdvihnete fyzičku ako takú, sa navyše aj pekne opálite.

Plávanie nezaťažuje kĺby

Ďalší účinný spôsob, ako si spevniť telo, posilniť kardiovaskulárny systém a zhodiť nejaké to kilo, keď trávite prázdniny pri vode, je samozrejme plávanie. Ideálne je v tom, že pri ňom nezaťažujete kĺby, posilňujete svaly celého tela a tým samozrejme spaľujete podkožný tuk. Ak máte nejaké to kilo navyše, je práve plávanie pre vás to pravé, ak nechcete pri cvičení nadmerne namáhať chrbticu a kĺbový aparát. Čo sa týka štýlu plávania, všetky sú účinné, len je dôležité venovať pozornosť správnej technike. Najobľúbenejším štýlom sú prsia. Dávajte si ale pozor, aby ste nedržali hlavu príliš vysoko nad vodou, zaťažujete tým krčnú a bedrovú chrbticu. Ideálne je plavecké štýly striedať. pri plávaní spálite vyše 400 kalórií za hodinu.

Trocha adrenalínu neuškodí

Pre milovníkov adrenalínu je skvelou voľbou jazda na vodných lyžiach alebo wakeboarde. Nielen, že si pretiahnete celé telo, ale aj posilníte ruky a nohy. Už len vyjsť z vody nie je tak jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Ale buďte si istí, že presne pri takejto aktivite si užijete veľa zábavy a stmelíte vzťahy v rodine.

Letný hit celebrít

Hitom posledných rokov sa potom stal paddleboard a právom sa radí medzi najobľúbenejšie letné športy celebrít. Každé leto na nás vykúkajú z bulvárnych časopisov štíhle opálené modelky práve na rôznofarebných doskách. A čo si pod ním vlastne predstaviť? “Ide o akúsi odnož surfovania, ale miesto toho, aby ste schádzali vlny, tak na surfe vyrovnane stojíte a snažíte sa pomalým a plynulým tempom pádlovať. Tento šport je výhodný preto, že ho okrem mora môžete vykonávať na jazere, rieke, ale aj rybníku,” prezrádza marketingový riaditeľ Hervis Sports Jan Štádler s tým, že zákazníci túto zábavnú vodnú rekvizitu vyhľadávajú čoraz častejšie. Jeden z dôvodov je aj ten, že hoci vám môže pripadať, že sa moc nenadriete, opak je pravdou. Pádlovanie je pekná makačka! Keď k tomu navyše pridáte stand up na doske, pri ktorom používate všetky svaly v tele, je jasné, že žiadna pohodička to určite nebude. Ale za tie skvelé výsledky to rozhodne stojí!

prázdniny

Osvedčená klasika na prázdniny

Osvedčenou klasikou sú samozrejme aj vodné bicykle. Na tých sa navyše krásne opálite, zaskáčete si do vody a ak máte požičaný model so šmýkačkou, adrenalínové popoludnie môže začať. Skúsiť môžete však aj kajak alebo schádzanie surfovej vlny na niektorej z riek. Nezabúdajte, že aj u nás sú možnosti vodných aktivít naozaj široké!

Zabavte svoje ratolesti

Keď už sme sa pozreli na to, aké vodné aktivity máte cez prázdniny na výber, teraz sa zameriame na nevyhnutnosti, ktoré so sebou musíte mať, ak chcete zabaviť svoje ratolesti. Jasnou voľbou je detská potápačské maska so šnorchlom, vďaka ktorej budú pod vodou za chvíľu ako doma. Pre začínajúcich plavcov potom iste kúpte nejaký štýlový, kvalitný a originálny kruh na plávanie, rukávniky alebo vestičku, aby si vodné prostredie zamilovali a vy ste tak mohli v novej rodinnej tradícii trávenia dovolenky pokračovať. Čo nechať vašu ratolesť, nech si pomôcky k vodným radovánkam vyberie sama? Skúste napríklad Hervis Sports.

 

Zdroj: Hervis Sports topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov