Zaujímavosti

Victor Hugo a jeho nešťastná tajná láska


videní: 2.8K

Victor Hugo je známy ako jeden z najdôležitejších francúzskych klasických spisovateľov a autor desiatok nesmrteľných románov. Na stranách jeho kníh stelesnil hrbáča z Notre Dame a rozmarnú krásu Esmeraldy. Dal nám tiež diela ako Bedári a Človek, ktorý sa smeje, ktoré zanechali vo svete literatúry významnú stopu. Jedným z prvých ľudí, ktorí čítali Hugove romány, bola jeho milovaná Juliette Drouet, ktorá prepisovala rukopisy všetkých jeho diel 50 rokov, ale nemohla si kúpiť ani nové šaty. 

Uznaný génius a jeho žena

Príbeh milovanej ženy Viktora Huga, ktorý strávil 50 rokov zamknutý kvôli jej láske k tyranovi

Stretli sa pri čítaní jedného z jeho románov, kde Juliette mala malú rolu a mala vtedy 27 rokov. V budúcnosti na nich čakal milostný príbeh, ktorý im priniesol nekonečné šťastie, smútok, zrady a sklamanie.Narodila sa ako Julienne Josephine Gauvain. Jej detstvo bolo čokoľvek, len nie jednoduché. Jej otec bol krajčírom a jej matka pracovala ako slúžka. Prišla o oboch rodičov a bola vychovaná strýkom.

Po štúdiu literatúry a poézie sa okolo roku 1825 stretla so sochárom Jamesom Pradierom a čoskoro porodila svoju dcéru Claire. Ale nevzali sa, pretože jeho presvedčenia boli proti týmto modelom.

V roku 1829 začala svoju kariéru herečky a prežila bohatý život ako kurtizána.Hugo bol očarený svojou novou spoločníčkou, ale bol v rozpakoch z jednej veci – jeho vyvolená žena nebola svätá. Peniaze od bohatých sponzorov boli pre ňu jediným zdrojom príjmu – peniaze, ktoré zarobila rada vynakladala na seba. Ale keď sa rozhodla vstúpiť do tohto autokratického vzťahu, Juliette bola prinútená opustiť divadlo a ponoriť sa do chudoby.

Od bohatej ženy k chudobnej

Príbeh milovanej ženy Viktora Huga, ktorý strávil 50 rokov zamknutý kvôli jej láske k tyranovi
Hugova láska, ktorá bola žiarlivá, sa často zmenila na tyraniu a konal ako Juliettin majiteľ. Juliette však bola pripravená dať svoje celé svoje ja svojmu milovanému človeku. Medzitým sa snažila prežiť tým, že dávala svoje veci do zástavy. Kvôli nedostatku finančných prostriedkov často nezažala ani oheň v krbe a keď bolo príliš chladno, zostala celý deň ležať v posteli. Hugo nechcel nechať Juliette kúpiť niečo nové.

Opotrebované šaty a zhoršujúci sa stav

Príbeh milovanej ženy Viktora Huga, ktorý strávil 50 rokov zamknutý kvôli jej láske k tyranovi

Hugo dovolil Juliette, aby ho milovala, ale nikdy nezabudol na svoju manželku, ktorej na vrchole jeho milostného príbehu s Juliette napísal : „Odpočiňte si, moja Adele, bavte sa a povedzte všetkým mojim malým miláčikom, aby boli veľmi šťastní. Vždy na vás všetkých myslím a modlím sa, aby vás Boh požehnal. Milujem ťa láskavo, moja Adele … “
Spisovateľ vždy žil luxusným verejným životom, ale Juliette sa na ňom nemohla zúčastniť. Keď konečne dostala povolenie sprevádzať veľkého spisovateľa, keď niekoho navštívil, trpezlivo naňho čakala, ako verný pes, ktorý sa schováva v rohu kabrioletu. V jednom z jej listov, ktoré mu adresovala, Juliette hovorí: „Ďakujem, že ste sa ku mne správali ako k tulákovi“ a „ste ku mne boli veľmi krutý.“
V roku 1851 dostala ničivé správy: s pocitom začarovanej nadradenosti jedna z mileniek svojho pána poslala listy jej Viktorovi. Juliette ich prečítala a zistila, že Hugo sa teraz zamiloval do inej ženy, ktorej teraz posielal vášnivé listy. Pripomínali jej samotné listy, ktoré jej boli jediným zdrojom šťastia za posledných 18 rokov.

Hugo mal stovky mileniek

hugo

Čoskoro nato sa Hugo topil v spojení s atraktívnymi ženami. Podľa niektorých výpočtov mal spisovateľ viac ako 200 mileniek do 2 rokov. Juliette ho však stále viac milovala. Bledla od rakoviny a uvedomovala si, že jej život sa chýli ku koncu, ale pokúsila sa o tom hovoriť len veľmi málo.

Juliette prežila dlhý, ale nešťastný život a zomrela vo veku 77 rokov. Autor sa na jej pohrebe nezjavil, pretože sa obával, čo si ľudia môžu myslieť. Hugo zomrel o dva roky neskôr – vo veku 83 rokov. Ceremónie rozlúčky s autorom sa zúčastnili 2 milióny ľudí.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov