Zaujímavosti

Osudové číslo 11: 1. časť

Osudové číslo 11: 1. časť

videní: 3.2K

Medzičasom sme vám priniesli článok o zlovestnom čísle 666, ktoré má symbolizovať Antikrista. Tentokrát sa pozrieme na ďalšie číslo, ktoré môžeme považovať za záhadné a osudové. V rámci série dvoch článkov sa pozrieme na znepokojujúce náhody. Začíname prvým dielom.

Hrôzostrašné atentáty, katastrofy, prírodné pohromy … všetky sa udiali na jedenásty deň. Bola to náhoda alebo nezvratný osud? 11 je nešťastné číslo, ktoré je opradené tajomnom od pradávna až po súčasné dejiny.

Séria atentátov na veže Svetového obchodného centra, ktorá sa udialia dňa 11. septembra 2001 v New Yorku, atentát na synagógu El Ghibra v Tunise (11. Apríl 2002), útoky z 11. Marca 2004 v Madride alebo otrasy počas zemetrasenia, ktoré spustošilo Čile (11. Marec 2010), cunami v Japonsku 11. marca 2011. Zdá sa, že naša minulosť si zvolila číslicu 11 za symbol bolesti a nešťastia. Je to osudové a obávané číslo, o ktorého zvláštnej energii sa hovorilo už od pradávna.

Čo sa ukrýva za číslicami? Klasickí filozofi ako Aristoteles a Platón – neskôr Newton, Kant, Leibnitz – prisudzovali číslam prvotný význam pri predpovedaní budúcnosti života človeka. Podľa Pytagora sa vesmír skladá z neuveriteľnej harmónie čísel a všetko sa nimi dá vyjadriť. Tento grécky filozof, ktorý založil mysticko – náboženskú sektu, žil v piatom storočí pred našim letopočtom a celý svoj život venoval štúdiu čísel a ich symbolike. Neskôr časť jeho učenia a symboliky čísel prebrala kabala, mystická náuka v židovskej filozofii.

Vesmírny poriadok bol založený na istých číselných vzťahoch a čísla predstavovali pôvodné sily, vďaka ktorým vznikol vesmír. V minulosti sa ľudia domnievali že určité čísla v sebe nesú určitý význam. Kabalistickú numerológiu charakterizoval silný kult čísel, hlavne tých, ktoré sa nazývali absolútne čísla (od 1 do 10) a majstrovské čísla (dvojité číslice napríklad 11, 22 a pod.). To je však len začiatok. Pokračujeme v druhom diele článku. 

Zdroj: Flickr | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov