Zaujímavosti

Záhadné začarované Mesto cisárov – 2. časť

mesto cisárov

videní: 1.2K

Vitajte pri pokračovaní článku Záhadné začarované Mesto cisárov. Ako sme už sľúbili v závere prvej časti, v druhej časti sa pozrieme ako to vyzeralo, keď vypukla patagónska zlatá horúčka a na úspechy Silvestre de Rojasa a predovšetkým na jeho pamäti, ktoré vyvolali ďalšiu expedíciu. Poďme na to.

Bezprostredne po tom, ako sa objavilo viacero svedectiev, zorganizovali sa rozličné výpravy a expedície s cieľom objaviť respektíve vypátrať mesto.

Prvú výpravu viedol Diego de Rojas. Uskutočnila sa v roku 1543, keď burgoský bádateľ a dobyvateľ prenikol do provincie Santiago de Estero v honbe za vytúženým záhadným mestom. Rojas však nenašiel ani len stopu po záhadnom meste, ale legenda sa napriek tomu šírila ďalej ako pušný prach.

V roku 1563 stroskotanci Pedro de Oviedo a Antonio de Cobos, ktorí prežili expedíciu biskupa z mesta Plasencia (Cáceres, Španielsko) k Magalhaesovmu prielivu, prišli do mesta Concepción (Čile) a tam rozprávali, ako ako sa zachránili a na príkaz Sebastiana Arguella prenikli až do vnútrozemia, kde objavili záhadné stratené mesto. Opísali ho ako mesto plné chrámov, v ktorom ešte aj ulice boli dlaždené rýdzim zlatom. Hovorili aj o strážcoch, ktorí mali za úlohu včas odhaliť vzdialenosť votrelcov a zabrániť im vstúpiť do mesta. Inokedy zas všetkým tvrdili, že mesto bolo vybudované uprostred hlbokého jazera a jediný prístup doň bol cez dlhý padací most.

Mesto tak zostávalo aj naďalej záhadou. O dve storočia na to Silvestre Antonio Diaz de Rojas podnikol expedíciu z Buenos Aires do Mendozy a odtiaľ pokračoval ďalej ma juh s úmyslom objaviť Mesto cisárov. Podľa písomností, ktoré zanechal sa zdá, že skutočne objavil záhadné mesto.

Pamäti, ktoré de Rojas napísal, spôsobili, že v roku 1787 sa na žiadosť miestokráľa Teodora de Croix kormidelník José de Moraleda y Montero Espinosa vydal už na toľkokrát opakovanú expedíciu do začarovaného mesta Patagónie. Sprevádzal ho mních Menéndez. Keďže ich hľadanie bolo neúspešné, záujem o mýtické mesto vyprchal.

Zdroj: monkeyandelf | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov