Zaujímavosti

Skvelé seriály od Netflixu natočené podľa skutočných udalostí


videní: 4.8K

Netflix sa stal v posledných týždňov aktivitou na vyplnenie času pre mnohých z nás. Vedel si ale, že niektoré boli natočené podľa skutočných udalostí?

Napríklad nový seriál Neortodoxní bol natočený podľa autobiografického románu Debory Fieldmanovej a dostal sa do prvej desiatky najobľúbenejších seriálov Netflixu. Časopis Vouge zverejnil zoznam ďalších seriálov Netflix, ktoré sa inšpirovali dejom skutočných udalostí.

Orange Is The New Black

Skvelé seriály od Netflixu natočené podľa skutočných udalostí

Orange Is The New Black je najobľúbenejšou originálnou show v histórii Netflixu. Už prvá séria v roku 2014 získala 12 nominácií Emmy a 6 nominácií na Zlatý Glóbus. Úspech projektu je spojený s tým, aký silný príbeh leží v jadre celého scenára. Ide vlastne o americkú autobiografickú knihu Piper Kermanovej, v ktorej autorka rozprávala o tom, ako strávila rok vo väzení v Connecticute na základe obvinení, že pašovala peniaze pre drogový kartel.

Narcos

Skvelé seriály od Netflixu natočené podľa skutočných udalostí

Kriminálna dráma Narcos je venovaná najznámejším obchodníkom s drogami v histórii 20. storočia.  V prvých dvoch sériách ide o Pabla Escobara a v tretej sa dej odohráva okolo drogového kartelu Cali. Wagner Moura získal niekoľko ocenení a mnohí tvrdia, že to bola jeho životná úloha.

Mindhunter

Skvelé seriály od Netflixu natočené podľa skutočných udalostí

Mindhunter ja založený na knihe Lovci myšlienok, ktorú napísali dvaja agenti FBI a kriminálni psychológovia. Dve série sú venované správaniu sa sériových vrahov. Niekoľko častí natáčal aj režisér David Fincher, ktorý je špecialistom na správanie sa podivných osobností.

Alias Grace

Zdroj: Netflix

23. júla 1843 sa v Kanade odohral hrozný zločin, z ktorého bola následne obvinená 16-ročná slúžka Grace Marxová. Tá údajne zabila svojho pána a jeho tehotnú milenku. Grace bola vo väzení 29 rokov, po jej prepustení sa bude chcieť svet dozvedieť, či bola naozaj vrahom alebo len obeťou okolností.

When They See Us

Zdroj: Netflix

Tento seriál získal 11 cien Emmy. Natáčala ho jedna z najzaujímavejších režisérok modernej Ameriky, Ava DuVernayová, ktorá sa zameriava ne tému boja za práva černochov. Seriál vychádza zo skutočných udalostí z roku 1989, keď bolo 5 teenagerov obvinených zo znásilnenia jednej dievčiny v Central Parku. Boli odsúdení na 6 až 13 rokov a v roku 2002 bolo obvinenie zrušené, pretože bývalý väzeň Matthias Reyes sa priznal.

GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

Zdroj: Netflix

Je to živý a vtipný príbeh o tom, ako bola v Spojených štátoch 80-tych rokov vytvorená zápasnická liga žien. Tvorcom je jenji Leslie Kohan. Glow je založený na skutočnom príbehu o formovaní ženského wrestlingu a objavilo sa v ňom aj niekoľko profesionálnych zápasnických hviezd.

 

Zdroj: Netflix topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov