Zaujímavosti

Rúškom tajomstva opradený kontinent Mu a jeho stratená civilizácia

kontinent

videní: 2.5K

Kontinent Mu, ktorý pred 12 000 rokmi pravdepodobne zmizol vo vodách Pacifického oceána, patrí medzi najzáhadnejšie prípady vymretých civilizácií. Mýtus o ňom nehovorí len ako o obrovskom stratenom ostrove, ale uvažuje sa aj o existencii pôvodnej civilizácie, z ktorej vzišlo ľudstvo.

V priebehu 20. Storočia sa objavilo množstvo teórií geológov, ktorí polemizovali o možnej existencii strateného kontinentu, ktorý sa v pradávnych časoch rozprestieral v Tichom oceáne. Najpravdepodobnejšia z týchto teórií tvrdí, že zmiznutie veľkej plochy zeme, ktorá sa nazýva kontinent Mu (Lemúria), má na svedomí krehkosť zemskej kôry na miestach, kde sa nachádza Tichý oceán. Lemúria dostala meno podľa objavu symbolov M a U v mayskom texte, v ktorom sa tento stratený kontinent spomína.

Jednou z najdôležitejších osobností na ceste po stopách tohto záhadou opradeného kontinentu Mu je celkom určite plukovník britskej armády James Churchward. V roku 1883 tento dobrodruh uskutočnil výpravu do Mongolska a na Sibír, aby tam zozbieral informácie, ktoré by potom použil na sformulovanie hypotézy, čo sa mohlo v minulosti udiať na juhu Tichého oceánu. Churchward si počas rokov svojej služby v ozbrojených silách v Indii vytvoril blízke vzťahy s niektorými hinduistickými kňazmi. Vďaka tomu mal prístup do archívov uchovávajúcich písma dávnych jazykov na tabuľkách, ktoré boli vyrobené z ílu a vysušené na slnku. Predpokladalo sa, že tabuľky patrili civilizácii, ktorá v minulosti obývala kontinent Mu.

Podrobné štúdium tabuliek priviedlo Brita k formulácii teórie o stratenom kontinente a odvážil sa dokonca aj opísať jeho údajných obyvateľov.

Churchward prišiel k záveru, že tabuľky nepatrili žiadnej dovtedy poznanej civilizácie a že ich veršovaný obsah opisoval stvorenie Zeme a človeka a tiež miesto, kde sa človek objavil. Tieto odvážne závery, založené na veľmi podrobnom výskume tabuliek, potvrdzovali existenciu Mu, ktorý sa kedysi rozprestieral na území medzi severom Havajských ostrovov, Fidži a Veľkonočným ostrovom. Pokračujeme v druhej časti článku.

Zdroj: topdesat | wikipedia

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov