Zaujímavosti

Tam kde vládne ticho: Úvod do sveta bájnych civilizácií

civilizácia

videní: 2.2K

Predtým, ako sa pustíme do ďalších článkov v súvislosti s dejinami, ktoré sú pravdivé, ale často aj podporené fantáziou a tvorivosťou ľudských myšlienok, nám dovoľte pár riadkov úvodu. Pripravili sme si pre vás ďalší seriál článkov o Atlantíde, Civilizácii Mu, Lemúrii, Eldoráde a množstvo ďalších. Všetky pod titulom „Tam, kde vládne ticho.“

Úlohou vedných disciplíny, ako je geografia či antropológia, je čo najlepšie zachytiť dedičstvo našich predkov, z ktorého vychádza nielen naša prítomnosť, ale aj naša budúcnosť. S týmto vedomím sa v čo najväčšej miere zdokonaľujú metódy skúmania pozostatkov roztrúsených po celej planéte, ktoré pochádzali z nespočetných etník a z ktorých sa zrodili dnešné národy. V súčasnosti dokážeme na základe kostných pozostatkov vyhotoviť presnú fotografiu človeka, z ktorého pochádzajú, a dokonca vieme identifikovať aj vlastnosti etnika, ku ktorému patril. Napriek tomu sa vede nepodarilo vyriešiť všetky záhady pri napĺňaní jej úlohy zrekonštruovať históriu ľudstva, preto je ešte mnoho národov a mnoho bielych miest, o ktorých existencii a vlastnostiach sa vedú polemiky. Preto vďaka vrodenej ľudskej zvedavosti a príťažlivosti príbehov, ktoré máme v klektívnej pamäti prostredníctvom diel fantasy, stojí za to, aby sme sa podrobnejšie venovali nepreniknuteľnými záhadami týchto bielych miest dejín.

Počas histórie ľudstva sa objavilo množstvo civilizácií a území, ktoré sa z rôznych dôvodov stratili bez stopy, či niektoré zanechali len niekoľko signálov, keď „prechádzali“ dejinami. Dokonca sa pochybuje o tom, či niektoré z týchto krajín vôbec uzreli svetlo sveta, či existovali a či neboli len dielom literárnej fikcie antických autorov. Iné ostávajú aj naďalej zahalené tajomstvom, a to tajomstvom takej sily, že živia záhady, ktoré sa o nich tradujú. V neposlednom rade existuje aj množstvo území, ktoré sa po tom, ako ich postihla katastrofa, či vojna obrovských rozmerov pre civilizáciu nezlučiteľná s prežitím, zmenili na ozajstné záhady. Sú to aj prípady miest, ktoré pohltilo more, či prípady celých regiónov, ktoré zmenili dlhotrvajúce vojenské konflikty. Hoci cele tímy výskumníkov naďalej vytrvalo pátrajú po stopách týchto stratených miest, v mnohých prípadoch je túžba zmeniť legendy na pravdivé príbehy márna. Pohodlne sa usaďte a poďte sa s nami v nadchádzajúcich článkoch pozrieť do minulosti.

Zdroj: topdesat | hippwallpaper

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov