Zaujímavosti

Mimozemšťania a ich potenciálny výzor 1. časť

Mimozemšťania a ich potenciálny výzor

videní: 3.2K

Otázky, či existuje nejaký mimozemský život, prenikali našimi dejinami už pekne dlhú dobu. Pri predstavách, ako mimozemšťania vyzerajú a ako sa chovajú, príde na myseľ asi každému z nás sivý tvor. Tieto stvorenia s drobným telom, pavúčími končatinami a veľkou hlavou, sú okamžite blízke každému, kto je oboznámený s populárnou západnou kultúrou.

Takýto obraz pravdepodobne predchádzal i pôvodné lietajúce taniere z 50. rokov minulého storočia ako ironický symbol mimozemského sveta. Osoby, ktoré tvrdia, že sa dostali do kontaktu s mimozemšťanmi, síce popisujú širšie spektrum ich rôznych druhov, ale sivé bytosti bezpochyby vedú. Ľudia tvrdia, že sú menší než dospelý človek, dosahujú výšku okolo jedného metra a majú takmer detské proporcie. Hlavy majú v pomere ku telu výrazne väčšie, vďaka čomu sa im pričíta vyššia inteligencia. Nemajú vlasy ani ochlpenie. Ich telá sú neobvykle pružné a skutočnosť, že im nevidno kĺby nasvedčuje, že snáď nedisponujú kostrovou sústavou.

Z popisov vypracovaných očitými svedkami alebo unesenými osobami sme vyťažili informácie o charakteristických vlastnostiach. Síce sa uvádza, že majú ústa, ale sú malé a úzke – skôr podobné štrbinám – a nie sú pre nich hlavné pre dorozumievanie. Na dorozumievanie im údajne slúži akási forma telepatie. Oči sú väčšie ako než ľudské, celé čierne, bez odlišného sfarbenia sfarbenia zorničky či dúhovky.

Takýto obraz mimozemšťanov sa v mnohých ohľadoch zhoduje s našimi názormi na budúci vývoj človeka. Mimozemšťania majú v podstate humanoidný typ telesnej stavby, ale ich mozgová kapacita sa enormne vyvinula, keď uvážime, ako veľké sú ich hlavy v porovnaní s ich telom. Zodpovedá do presadzujúcej sa predstave, že naša fyziológia sa bude musieť skôr ako fyzickým požiadavkám nášho okolia prispôsobiť požiadavkám mentálnym.

O potenciálnom výzore sme si pre vás pripravili ešte omnoho viac, v súvislosti s tým sa na túto problematiku pozrieme aj v ďalších častiach série článkov s názvom Mimozemšťania a ich potenciálny výzor.

Zdroj: NBC | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov