Zaujímavosti

Prekliatie cintorínu Pri čiernej nádeji 1. časť

Prekliatie cintorínu Pri čiernej nádeji 1. časť

videní: 1.6K

Niektoré kliatby sú natoľko silné, že sa ich obáva – a samozrejme v nich verí – množstvo ľudí, prípadne celé populácie. Títo ľudia následne na svoju ochranu nosia rôzne amulety či talizmany. Existujú však aj prekliatia cielenejšie, zamerané na určitú osobu, skupinu ľudí či konkrétne miesto. V tomto článku sa pozrieme na dve rodiny, ktoré si kúpili vytúžené domy na krásnych vysnívaných pozemkoch. Ani len netušili, čo sa bude diať a aké tragédie ich rodiny postihnú. Prekliatie cintorínu Pri čiernej nádeji.

Osobnú skúsenosť zažili rodiny Haney a Williams, ktoré si v roku 1982 kúpili úplne nové domy neďaleko Houstonu v Texase (USA). Keď sa na vytúžené miesto obe rodiny nasťahovali, splnil sa im sen. Domy stáli vo veľkých záhradách na atraktívnych pozemkoch. Rok po nasťahovaní sa Sam a Judit Haneyovci v novom dome zabývali. To sa však zmenilo, keď sa rozhodli vybudovať si na záhrade vlastný bazén. Ani len poriadne nezačali výkopové práce, keď na ich dvere zaklopal starší muž zo susedstva a priniesol zaujímavé, ba hrôzostrašné správy. Informoval domácich, že ich dom stojí na pozemku, kde sa predtým nachádzal starý cintorín Afroameričanov. Oni začali kopať práve na mieste, kde ležali hroby. Povedal im dokonca aj mená niektorých černošských rodín, ktoré v tejto oblasti predtým bývali, aby si tieto informácie mohli overiť.

Haneyovci si však s informáciami nerobili ťažkú hlavu. Pokračovali v budovaní bazénu. Skoro však narazili na dve rakvy z nehobľovaného dreva, v ktorých spočívali ostatky muža a ženy. Desivý nález ich vystrašil a uvedomili si, že starý muž hovoril pravdu. Akonáhle sa trochu upokojili, rozhodli sa, že ostatky vrátia na miesto odpočinku a opäť ich riadne pochovajú. Pokúsili sa zistiť totožnosť nájdených a podarilo sa im objaviť Jaspera Nortona, ktorý kedysi pracoval ako hrobár v bývalej černošskej komunite. Ten Haneyovcom povedal, že ich pozemok skutočne leží na mieste bývalého cintorínu, ktorému sa hovorilo „Pri čiernej nádeji“ a boli tu predovšetkým hroby otrokov. Čo však nasledovalo hraničilo s udalosťami medzi „nebom a zemou“. Viac v druhej časti.

Zdroj: Pexels | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov