Zaujímavosti

Discovery rozbehne Veľké stavby s Richardom Hammondom

veľké stavby

videní: 2.0K

Oceňovaný britský moderátor a hviezda relácie Top Gear Richard Hammond prichádza na stanicu Discovery so zbrusu novou zábavnou reláciou – Veľké stavby s Richardom Hammond (Richard Hammond’s BIG). V novom deväťdielnom seriáli z inžinierskeho prostredia, ktorý môžeš sledovať od soboty 8. februára 2020 od 21 hodín, sa vydá na celosvetovú misiu, kde na vlastnej koži spozná najväčšie konštrukcie a stroje sveta.

Richard Hammond prenikne do zákulisia najväčších stavieb a strojov sveta, od najdlhšieho podzemného železničného tunela až po nákladnú loď veľkosti štyroch futbalových ihrísk, aby porozumel vede “Velikánov”, čiže tomu, ako inžinieri stavajú, udržiavajú a používajú tieto superštruktúry. Natáčanie pritom bolo pre celý štáb veľkou výzvou, pretože väčšina z navštívených miest nie je pre filmovanie a pohyb vysokého počtu ľudí “na pľaci” uspôsobená.

Prečo nás podľa Richarda Hammonda obrovské štruktúry a stroje tak fascinujú? “Myslím si, že je pre nás ťažko pochopiteľné, ako môže vzniknúť niečo tak obrovské. Trebárs na pyramídy alebo katedrály sa ľudia pozerajú s úžasom i stáročia potom, čo boli postavené. Veľkosť je jednoducho fascinujúca, či už ide o vysokú stavbu alebo tunel vybudovaný pod zemou.”

Vďaka Richardovmu nenapodobiteľnému štýlu navyše nepôjde len o obyčajnú show zo sveta inžinierov. Okrem toho, že sa ako laik dokáže správne pýtať, tak britský moderátor divákom ukáže, že tým najlepším spôsobom, ako spoznať tajomstvo niečoho naozaj veľkolepého, je skúsiť to riadiť, vyliezť si na to, skrátka vyskúšať si to na vlastnej koži a pokiaľ možno za prevádzky. Vďaka exkluzívnemu prístupu, ktorému predchádzala náročné rokovanie produkčného tímu, sa Hammond pozrie do samého srdca týchto mocných strojov, ktoré sa vznášajú, lietajú a bojujú o zápis do kníh rekordov.

Simon Downing, Senior Vice President, vedúci dokumentárnych a športových kanálov v spoločnosti Discovery UK, povedal: “Richard je svetovo preslávený motoristický talent s vášňou pre vedu, inžinierstvo a autá. Ako globálny líder v zábave z naozajstného sveta sme veľmi radi, že môžeme na Discovery dať priestor jeho nákazlivej zvedavosti. Fanúšikovia sa môžu tešiť na informatívny, zábavný, pôvodný seriál skutočne epických rozmerov.”

Čo presne s Richardom pri sledovaní show Veľké stavby zažiješ? Tak napríklad jazdu na elektrickom motocykli 2 km pod Alpami počas prieskumu základného tunela Brennerského priesmyku, ktorý je najdlhším železničným tunelom na svete. Navštíviš priehradu Kölnbrein v Rakúsku, ktorá sa rozkladá medzi skalami. Alebo nahliadneš do útrob najväčšieho vojenského nákladného lietadla C-5M Super Galaxy, ktoré je v súčasnosti v prevádzke.

Nejde však len o tieto kolosálne konštrukcie. Richard bude objavovať aj drobné detaily a skúmať vedu skrývajúcu sa za týmito superštruktúrami, a to prostredníctvom zábavných experimentov. Bez nich by totiž celok vôbec neexistoval. Práve vďaka experimentom predsa architekti, prieskumníci a vynálezcovia posúvajú hranice v hľadaní “veľkého”.

Veľké stavby

Richard Hammond sa ešte pred nakrúcaním nechal počuť: “Už sa teším, až vyrazím preskúmať tie skutočne fascinujúce príklady inžinierskej geniality v praxi. Milujem inžinierstvo a všetku tú vedu okolo. Čím väčší, tým lepší. Bude to veľa informácií a hromada zábavy. Bude to veľké!”

Program Veľké stavby s Richardom Hammond pre spoločnosť Discovery objednala Victoria Noble, Senior Director & Executive Producer, s Oliverom Wilsonom ako výkonným producentom. Seriál vyrobila spoločnosť Chimp Productions s Andrewom Barronom producentom seriálu a Michaelom Masseym výkonným producentom.

Zdroj: Discovery topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov