Zaujímavosti

Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni 2. časť

Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni 2. časť

videní: 2.3K

V prvej časti článku Japonský záhadou opradený ostrov Yonaguni, sme sa spoločne pozreli na japonský ostrov, ktorého pobrežie skrýva záhadný objekt, o ktorom sa americkí vedci domnievajú, že je prírodným úkazom. Ich japonskí kolegovia však poukazujú na miesta, ktoré sú podľa nich bez pochýb opracované rukou človeka. Pozrime sa spoločne na ďalšie zaujímavosti o tomto objekte, ktorý v roku 1985 objavil pod morskou hladinou Kihachiro Aratake.

Okrem dvoch náprotivných teórií amerických a japonských vedcov, existuje aj hybridná teória. Tvrdí, že objekt je síce prírodného pôvodu, ale nesie známky ľudského zásahu. Doktor Robert M. Schoch, geológ, ktorý sa často v mieste objavu potápal, zastáva názor, že ide o prírodný útvar, umelo upravený človekom. Tento proces nazýva „terra-forming“. Hlavným dôkazom týchto úprav je malé schodisko nájdené na mieste objavu.

Objavenie stavieb pod hladinou za každým vzbudí obdiv a vzrušenie, niektorých ľudí dokonca vedie k prehláseniu, že sa našla stratená Atlantída. Zemepisná poloha Yonaguni však budí veľké pochybnosti o tom, aby sa o Atlantídu skutočne jednalo. Možno však ukazuje na zmiznuté kontinenty ako Lemuriu či Mu, ktoré údajne existovali v oblasti Ázie a rozprestierali sa v Tichom či eventuálne Indickom oceáne. Napriek tomu, že tektonika, ako pomerne mladá odborná veda prevažne popiera koncepciu tzv. „zmiznutých kontinentov“, mnoho vedcov verí, že skutočne existovali. V prípade Lemurie a Mu sa predpokladá, že ich znížili prírodné katastrofy a následne ich pohltil oceán.

Odborníci zastávajú koncepciu paralel medzi Yonaguni a mýtickými kontinentmi. Dúfajú, že podporia teóriu veľkej stratenej kultúry Tichého oceánu. Jej lákavé – hoci len zlomky – sa nachádzajú v podobe záhadných kamenných hláv na Veľkonočnom ostrove. Nápadná podobnosť útvarov na Yunaguni s kamennými stavbami na Havajských ostrovoch núkajú myšlienku idey kultúrneho mostu medzi pravekým Japonskom a juhoamerickým pobrežím.

Stále napredujúca technika umožňuje skúmať a simulovať rôzne situácie. Odpovede na množstvo otázok zatiaľ ostávajú záhadné.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov