Foto

Tiger vo svojej najväčšej majestátnosti na úchvatných fotkách

tiger

videní: 2.4K

Nitish Madan – indický fotograf divočiny – má pre tigrov slabosť. „Mám s nimi podivné spojenie,“ povedal v jednom rozhovore. „Keď sa predo mnou objaví tiger, jednoducho z neho nemôžem spustiť oči. Je to tak mocné , magnetizujúce a úchvatne vidieť ich vo voľnej prírode. Vyžarujú pocit neohrozenosti a majestátnosti. Sú tak sústredení a nezastaviteľní.“ Prirodzene, jeho láska k majestátnemu zvieraťu sa prenáša do jeho obľúbenej tvorby – fotografie.

Momenty, ktoré Nitish zachytil v národnom parku Ranthambore v Indii, ukazujú tigre v ich prirodzenom prostredí – kráľovské, ale zraniteľné, odstrašujúce, ale zároveň pokojné a dokonca hravé. Hovorí sa, že fotografia má hodnotu tisíc slov, takže sa posuň dolu, aby si boli svedkom majestátu, ktorý by žiadne slová nikdy nemohli zobraziť. Toto je tiger v jeho plnej kráse.

„Jedno z Arrowových dievčat, ktoré dnes ráno kráčalo pred jazerom Padam v kúzelnom národnom parku Ranthambore. Bola zima, všade vôkol hmla a ja som si necítil prsty, som rád, že som bol schopný zatlačiť spúšť na fotoaparáte. Bol to taký mimoriadny okamih, na ktorý som čakal, odkedy si pamätám. A príroda ma konečne požehnala. Som vďačný. Táto fotografia pre mňa zachytáva srdce a dušu Ranthambore. “

tiger

Jedným z cieľov Nitish je zmeniť predstavy ľudí o tom, aký je tiger

“Bolo to neuveriteľné ráno, keď sme trávili čas s týmito dievčatami, keď ich mama odišla na lov. Je to jedno z najväčších privilégií zažiť tieto nádherné mačky vo voľnej prírode. “

Snaží sa tiež upútať pozornosť sveta na to, že tiger klesá na populácii. Pomaly sa vytráca z dôvodu environmentálnych zmien a pytliactva.

Uvedomuje si, že je veľmi privilegovaný a môže byť šťastný, že som strávil toľko času v blízkosti tak majestátneho tvora, akým je tiger.

“Zimné ráno v Corbette sú vždy veľmi zvláštne a plné hmly, takže je to priam neskutočné a zasnené. V prírode má všetko svoj význam, úlohou hmly je ďalej skrášľovať existujúce krásy. Keď sa hmla prekĺzla po lesnom, bolo ťažké vidieť a zistiť, čo ležalo pred nami, ale to bolo práve to, čo spôsobilo, že ráno v Corbette bolo také vzrušujúce. Tieto momenty mi dávajú silu kráčať ďalej.”

Zdroj: BoredPanda topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov