Zaujímavosti

Paranormálne sily: Madam Blavatská a jej predpovede

Paranormálne sily: Madam Blavatská a jej predpovede

videní: 2.8K

Medzi nami žijú jednotlivci, ktorí sa vďaka určitým schopnostiam vymykajú z radov bežnej populácie. Dokážu prelomiť pravidlá, ktoré zväzujú nás všetkých, ktorí sa spoliehame na racionálne zmýšľanie a fyzikálne zákony. Títo jednotlivci sa nazývajú rôznymi termínmi ako napríklad médium, okultista, telekinetik, liečiteľ a podobne. Existuje nespočetne veľa príkladov o tom, aké doslova nadpozemské výkony v tom – ktorom prípade podali. V rámci štvrtej časti série článkov Paranormálnych síl sa spoločne pozrieme na Madam Blavatská.

Tí, ktorých spiritualizmus zaujíma, meno Blavatská nebudú dnes počuť po prvýkrát. Madam Helena Petrovna Blavatská bola osobnosťou ako kontroverznou, tak pozoruhodnou. Jej názory, spisy a predpovede vzbudzujú údiv do dnešných dní. Koľko má však vyznávačov, toľko má i odporcov a tých, ktorí ju spochybňujú. Narodila sa v roku 1831 v jednej šľachtickej rodine z Dnepropetrovska na Ukrajine. Väčšinu života strávila na cestách.

Už ako dieťa bola označovaná služobníctvom pojmom „zvláštna“. V 18 rokoch sa vydala za muža, ktorý bol od nej oveľa starší. Manželstvo nevydržalo. Po ňom sa rozhodla cestovať. Hovorí sa, že mala mnoho milencov, dokonca i nemanželské dieťa, čo bolo na tú dobu priam poburujúce. Blavatskej to však bolo odpustené, keďže si časom vybudovala status osobnosti hlboko sa líšiacej od ostatných.

Navštívila rôzne krajiny ako Kanadu, Mexiko, Indiu, USA, Japonsko, Egypt či Tibet, ktorý neuveriteľne ovplyvnil jej nasledujúci život. Sama prehlásila, že práve tam získala najdôležitejšie informácie, ktoré následne využívala vo svojej „praxi“.

Jej život bol zaujímavým natoľko, že sa mnoho ľudí snažilo ho zachytiť podrobne aj v písomnej podobe. Sama napísala množstvo diel – napríklad aj o bájnej Atlantíde – Isis Unveiled. Táto kniha bola vypredaná už v deň jej uvedenia do kníhkupectiev.

Blavatská bola aj prorokom. Je toho mnoho, čo o tejto žene vieme, avšak stále veľa – a to predovšetkým z jej mladšieho veku – kde informácie chýbajú. Je však nesporné, že mnohé predpovede madam Blavatskej vyšli.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov