Zaujímavosti

Paranormálne sily: Helen Duncan posledná čarodejnica v Británii

Paranormálne sily: Helen Duncan posledná čarodejnica v Británii

videní: 2.0K

Medzi nami žijú jednotlivci, ktorí sa vďaka určitým schopnostiam vymykajú z radov bežnej populácie. Dokážu prelomiť pravidlá, ktoré zväzujú nás všetkých, ktorí sa spoliehame na racionálne zmýšľanie a fyzikálne zákony. Títo jednotlivci sa nazývajú rôznymi termínmi ako napríklad médium, okultista, telekinetik, liečiteľ a podobne. Existuje nespočetne veľa príkladov o tom, aké doslova nadpozemské výkony v tom – ktorom prípade podali. V rámci druhej časti série článkov Paranormálnych síl sa spoločne pozrieme na Helen Duncan.

Helen Duncanová sa v Spojenom kráľovstve stala poslednou ženou odsúdenou za čarodejníctvo. Bola uznaná vinnou a uväznená, napriek tomu, že jej prejavy ako médium boli nesporné. Dokázala nefalšované psychické vlastnosti. Najpresvedčivejší prípad sa stal v roku 1944 – v čase, keď zúrila druhá svetová vojna.

Existuje správa o tom, že na seanse vystúpila s duchom námorníka, ktorý zahynul v službách kráľovského námorníctva. Moreplavec, ktorý niesol na čapici názov HMS Barham tvrdil zhromaždenému ľudu, že táto loď bola potopená v boji s nepriateľom. Nikoho nenapadlo, ako dôležité je toto tvrdenie. Účastníci seansy si neskôr uvedomili, že o správe o potopení lode vedeli skôr, než úrady. Potopenie lode HMS Barham bolo oznámené až niekoľko hodín po ukončení seansy. Ešte v ten istý rok sa Duncanová dostala pred súd. Kolegovia spiritualisti dokonca tvrdili, že sa úrady obávali ohrozenia vojenskej bezpečnosti.

Jednu zo seans Duncanovej prerušili policajti a miesto prehľadali. Nič usvedčujúce však nenašli. Na základe zákona z roku 1735 bola uväznená. Aj to je dôkaz o tom, ako bezradné museli byť úrady, keď vytiahli zákon tak starý. O niekoľko rokov po tom, bol zákon zrušený a nahradený zákonom proti podvodným médiám.

Po prepustení sa Duncanová naplno začala venovať spiritualistike. Pozornosti polície však neušla. V roku 1956 ju znovu podozrievali z porušenia zákona. Prepadli ju behom seanse v Nottinghame, v momente, keď sa nachádzala v hlbokom tranze. Na šok, ktorý utrpela vytrhnutím z tranzu reagovala veľmi zle a musel byť privolaný lekár. Do piatich týždňov po tejto udalosti umrela.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov