Zaujímavosti

Jose Arigo: Zázračný lekár bez vzdelania

Jose Arigo: Zázračný lekár bez vzdelania

videní: 2.3K

Počas svojho života sa mladík menom Jose Arigo preslávil nevysvetliteľnými psychickými nadaniami, ktoré úspešne využíval k liečeniu chorých či ranených. Jeho obdivovatelia mnoho z jeho činov prehlásili za neuveriteľný zázrak. Stalo sa však to, že jeho činnosť úrady zakázali. Nemohol ďalej pomáhať chorým a raneným. Vyhlásili jeho mimoriadne liečiteľské schopnosti za činnosť nezákonnú a Joseho uväznili.

Jose Arigo sa narodil v roku 1918 v brazílskej roľníckej rodine a určite nikdy nepredpokladal, že jeho neobyčajný dar mu prinesie medzinárodnú slávu a uznanie. Po prvýkrát si uvedomil, čo dokáže, keď navštívil umierajúcu ženu, ktorá bola jeho príbuznou. Rodina sa zhromaždila, aby sa so ženou navždy rozlúčila. Nebolo jej pomoci, trpela smrteľným tumorom. Keď jej kňaz udelil posledné pomazanie, Arigo ucítil podivné nutkanie niečo vykonať. Preto sa v kuchyni chopil noža, zarezal do tela ženy a tumor jej razom vyňal.

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Žena sa rýchlo zotavila a tak si Arigova komunita uvedomila veľké šťastie, že medzi nimi žije takto zázračný liečiteľ. Zvesti o tomto skutku sa šírili ako virálne video v dnešných časoch. Arigove okolie žilo v neľudských chudobných podmienkach. Ľudia takmer nemali prístup k lekárom. Preto asi nie je prekvapivé, že Arigo sa po tejto udalosti stal miestnym liečiteľom. Napriek tomu, že sa zo začiatku bál pokračovať v liečení ľudí a chirurgických zákrokov, rýchlo pochopil, že dokáže opakovať svoj prvý úspech.

Arigo praktizoval svoje liečiteľské schopnosti na mnoho prípadoch. Neutiekol však oku úradov. Klasickí lekári mali vážne výhrady proti sanitárne závadným stránkam jeho operácií i absolútnemu nedostatku jeho odbornej kvalifikácii. Nakoniec ho v roku 1936 za nezákonné vykonávanie lekárskej praxe uväznili. Neboli však pripravení na obrovskú vlnu podpory verejnosti, ktorá sa nevedela zmieriť s tým, že má byť Arigo väznený. Prezident mu udelil oficiálnu milosť.

Väzenie sa po pár rokoch opakovalo. Aj keď bol sudca v neskutočnom údive zo schopností Ariga, nemohol rozhodnúť v jeho prospech. Arigo zomrel v roku 1971 pri autonehode. Pomohol veľkému počtu ľudí.

Zdroj: Dr. Fitz | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov