Zaujímavosti

Paranormálne sily: Eileen Garrett a jej psychické schopnosti

Paranormálne sily: Eileen Garrett a jej psychické schopnosti

videní: 2.3K

Medzi nami žijú jednotlivci, ktorí sa vďaka určitým schopnostiam vymykajú z radov bežnej populácie. Dokážu prelomiť pravidlá, ktoré zväzujú nás všetkých, ktorí sa spoliehame na racionálne zmýšľanie a fyzikálne zákony. Títo jednotlivci sa nazývajú rôznymi termínmi ako napríklad médium, okultista, telekinetik, liečiteľ a podobne. Existuje nespočetne veľa príkladov o tom, aké doslova nadpozemské výkony v tom – ktorom prípade podali. V rámci prvej časti série článkov Paranormálnych síl sa spoločne pozrieme na Eileen Garrett.

Eileen Garrett bola jednou z najuznávanejších médií 20. storočia. Vďačila za to predovšetkým svojím dychberúcim psychickým vlastnostiam. Behom jednej zvláštnej seansy ohromila neobyčajne presnými výrokmi a vyslúžila si titulky vo všetkých hlavných spravodajských denníkoch doby. Taktiež sa preslávila spoluprácou s vedeckou obcou práve vo veciach objasňovania paranormálnych javov.

Ako sa to často v prípade médií deje, aj Eileen mala strastiplný osud. Krátko po jej narodení spáchali jej rodičia samovraždu. Siroty sa ujala teta s ujom. Už v detstve mala schopnosť vidieť svetelnú energetickú auru obklopujúcu živé bytosti. Taktiež mala veľký počet imaginárnych priateľov. Jedného dňa spozorovala jednu svoju tetu, ktorá sa k domu približovala v náručí s dieťaťom. Žila však úplne inde. Na druhý deň sa všetci dozvedeli, že dotyčná teta s dieťaťom behom pôrodu zomreli.

Prvé manželstvo Eileen Garrett s Cliveom skončilo rozvodom po tom, čo zo 4 detí umreli 3. Behom prvej svetovej vojny sa Eileen zoznámila s mladým dôstojníkom v nemocnici, kde pracovala. Za krátko sa zaňho vydala. Krátko po jeho odchode na front ju v noci navštívil v jednom z jej videní. Za dva dni dostala správu, že v boji padol. Neskôr, keď sa aj Garrettovej zdravotný stav zhoršil, začala sa aktívnejšie venovať tomu, čo vidí, a čo nie je tak „úplne“ bežné.

Neskôr, po tom čo Eileen dosiahla širokého uznania, v rokoch 1932 až 1933 súhlasila, že sa zúčastní rozsiahleho psychoanalytického experimentovania na Newyorskej psychiatrickej jednotke. Svojimi myšlienkami a závermi prispela k množstvu publikácií. Zomrela v roku 1970. Napriek rozsiahlemu výskumu zostáva do dnes množstvo záležitostí o jej talente nevysvetlených.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov