Zaujímavosti

Prekliate miesta: Kostoly a paranormálne javy. Newsby

Prekliate miesta: Kostoly a paranormálne javy

videní: 2.2K

Každý deň sa na cintorínoch pochováva tisícky ľudí na celom svete. Preto asi ťažko niekoho prekvapí, keď povieme, že mnoho kostolov v sebe skrýva paranormálne javy. Medzi nimi aj mŕtvych, ktorí zrejme ešte nie sú pripravení prejsť na druhú stranu. Každým rokom pribúdajú stovky správ o takýchto zjaveniach vo svätostánkoch. Niektoré boli zachytené fotoaparátom a vymykajú sa akémukoľvek racionálnemu vysvetleniu. Ak vás zaujíma spirituálne oblasť, ste tu správne. Priťahujú kostoly paranormálne javy?

Jeden z najslávnejších snímkov pochádza z malebnej cumberlandskej dedinky Newsby z roku 1963. Bol pokojný – ničím obzvlášť zaujímavý deň. Reverend Kenneth Lord usúdil, že sa mu naskytla ideálna príležitosť vyfotografovať oltár tamojšieho kostola. Pred niekoľkými dňami totiž sľúbil miestnemu časopisu vhodnú fotografiu. Pripravil si svoj starší fotoaparát, ktorým zachytával čiernobiele fotografie. Nastavil ho – ako vždy a vyfotografoval vybrané miesto.

Všetko prebiehalo tak ako obyčajne. Ale len do toho momentu, kedy fotografie nevyvolal. Na fotografii vpravo od oltára sa objavila veľká priesvitná postava. Reverend nevedel túto anomáliu vysvetliť a kategoricky popieral, že by sa na zjavení, ktoré bolo na fotografii zachytené, akýmkoľvek trikom podieľal.

Snímku sa ujali experti v tejto oblasti. Fotografia prešla dôkladnou analýzou. Nedokázali však objaviť akúkoľvek fotomontáž či zámernú manipuláciu. A to dokonca ani pomocou najprísnejšieho testovania urobeného prostredníctvom software na to určenému. Experti nenafingovali ani len podobný jav, aký ukazovala fotografia reverenda. Ako túto záhadu vysvetliť? Mal snáď reverend už v tom čase vyspelejšiu techniku, akú máme k dispozícii dnes? Alebo sa mu skutočne podarilo odfotografovať niečo nadprirodzené? Odfotil reverend niečo, čo nie je viditeľné voľným okom?

Množstvo otázok ostáva aj naďalej nezodpovedaných. Reverend Kenneth Lord pravdepodobne nemal v úmysle stvoriť akúsi senzáciu. Alebo ho skutočne viedlo niečo k tomu, aby prilákal zvedavcov do dedinky Newsby? Jeho kostolík však nebol jediným, kde sa nadprirodzené javy stali či stávali. V článku Prekliate miesta – Kostoly 2. časť sa pozrieme na ďalšie snímky.

Zdroj: Geograph | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov