TOP 10

TOP10: Najkrajšie vianočné trhy Európy, ktorý je ten naj?


videní: 4.3K

Či si to priznáme alebo nie, už len pár dní zostáva do otvorenia vianočnej sezóny po celom svete. V susednej Viedni už napríklad môžeš zavítať na vianočné trhy, kde ťa privítajú s otvorenou náručou a bez množstva zimného oblečenia.

Uznávame, skorý príchod jari a klimatické zmeny majú niečo do seba, pokiaľ sa bavíme o trávení času vonku práve počas decembra. Je to ideálny čas na prechádzku po vianočných trhoch, ktoré majú ale obmedzenú otváraciu dobu. Každý trh v Európe má svoje tradície. Niekde sa stavajú drevené stánky s dobrotami, vyrábajú sa tu vianočné dekorácie, podáva varené víno alebo vlnené svetre. Kam chodíš na vianočné trhy ty?

Ktoré sú ale najlepšie? Státisíce ľudí sa tento rok zapojili do hlasovania o najkrajšie vianočné trhy Európy a my ti prinášame víťazov. Ak ale čakáš, že sa medzi nimi objaví aj Bratislava, budeš sklamaný.

1. Tallin, Estónsko

Tallinn-best-vianočné-market-in-Európe

Vianočné trhy v Tallinne sa stali jednou z nevyhnutých udalostí v Európe. Tento konkrétny poteší každého svojou útulnosťou, historickou polohou, nádherne zachovanými stredovekými budovami a dlhoročnými tradíciami. V posledných rokoch bol niekoľkokrát zvolený za jeden z najlepších na svete

2. Budapešť, Maďarsko

Budapest-best-vianočné-market-in-Európe

Organizátori tohto podujatia každý rok tvrdo pracujú na tom, aby ľuďom ponúkli to, čo nemožno vidieť nikde inde na svete. Vianočný duch iskrí najviac pred katedrálou v Budapešti počas adventných sviatkov v bazilike. Tento trh pod holým nebom víta všetkých príjemnými darčekmi, vynikajúcim maďarským jedlom a atrakciami, ktoré sú bezplatné. Medzi ne patrí napríklad korčuľovanie na centrálnom klzisku, v strede ktorého je nádherný vianočný stromček.

3. Štrassburg, Francúzsko

Slávnostné vianočné ozdoby na uliciach stredovekého mesta Štrasburg, Francúzsko - MarinaDa

Štrassburgské vianočné trhy patria medzi najstaršie v Európe. Nachádzajú sa v samom srdci Grandelle, ktoré je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Toto rodisko vianočných osláv ti ponúkne viac ako 300 drevených chatiek postavených uprostred historického centra.

4. Viedeň, Rakúsko

vianočné trhy

Kúsok od nášho hlavného mesta sa týči v centre Viedne čarovné miesto. Už od polovice novembra si tu môžete vychutnať vianočné trhy v plnej paráde. Lákavé vône vianočného pečiva a vareného vína vytvárajú skutočne skvelú atmosféru.

5. Erfurt, Nemecko

vianočné trhy

Vianočný trh v Erfurte sa nachádza v stredovekom meste a je nepochybne jedným z najkrajších v Nemecku. Oblasť okolo katedrály je ideálnym prostredím na prežitie čarovnej atmosféry. Vychutnáš si tu obrovský vianočný stromček so sviečkami, 12 metrovú pyramídu a ručne vyrezávaný betlehem.

6. Poznaň, Poľsko

Vianočný trh v Poznani - Najlepšie vianočné trhy v Európe - Copyright Poznan.travel - Jakub_Pindych

Poznaňský betlehem a vianočný trh ťa zavedú do krajiny ľadu, snehových vločiek a vianočných atrakcií. Taktiež sa tu odohráva každoročne festival vo vyrezávaní ľadových sôch, takže oči sa budú mať určite na čo pozerať.

7. Brusel, Belgicko

Bruselský vianočný trh - Copyright VisitBrussels / E.Danhier

Winter Wonders je neoddeliteľnou súčasťou konca roka a každoročne to dokazuje 2,5 milióna návštevníkov. Na tých tu čakajú magické svetlá Veľkého severu, kultúrne a zábavné aktivity, originálne nápady na darčeky a celá atmosféra, ktorá zaručí nezabudnuteľné chvíle strávené s priateľmi či rodinou.

8. Aschen, Nemecko

vianočné trhy

Každý rok pred Vianocami sa námestia a ulice okolo katedrály a radnice v Aschene premieňajú na raj svetiel, farieb, slávnostnej hudby a zvodných vôní. Vládne príjemná a známa atmosféra, ktorá vraj všetkých zbližuje.

9. Praha, Česká republika

prague-best-vianočné-market-in-Európe

Vianoce v Prahe sú nezabudnuteľné. Vďaka jedinečnej atmosfére stredovekej Pary je vianočný trh na Staromestskom námestí veľmi obľúbený. Najlepší vianočný trh v Českej republike každým rokom víta turistov z celého sveta, ktorí sú ohromení krásou mesta oblečeného vo vianočných farbách.

10. Cluj-Napoca, Rumunsko

Kluž-vianočné-market-rumunsko

Ako najlepšie opísať vianočné trhy v Cluj-Napoca? Je to ideálne miesto pre celú rodinu, svoje si tu nájdu deti aj starí rodičia. Tento vianočný trh chce ponúknuť každému pocit teplého domova a toho, že si vítaný, nech si ktokoľvek.

 

Zdroj: europeanbestdestinations topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov