Tipy a triky

TOP10: Kultové filmy, ktoré nenechajú jedno oko suché II.

filmy

videní: 3.1K

Podľa štúdie ľudia, ktorí pri filmoch plačú, sú emocionálne silnejší. Čo znamená, že plač pri filme z teba nerobí automaticky slabocha. Niekedy si jednoducho potrebujeme pozrieť dojímavé filmy, aby sme pracovali s našimi emóciami, zlepšili našu empatiu a cítili sa viac ľudsky. Ak si aj ty rád poplačeš pri dobrom filme, máme pre teba pár tipov. Tu je TOP10 najlepších kinohitov, ktoré pohnú aj s tým najtvrdším chlapom.

Lion (2016) – 77% na ČSFD

30 výkonných filmov na pozeranie, keď potrebujete dobrý plač

Päťročný indický chlapec Saroo sa stratí vo vlaku, ktorý ho odvezie tisíce kilometrov od jeho domova a rodiny. Ocitne sa v uliciach Kalkaty, kde sa musí naučiť sám a opustený prežiť. Po strastiplnej a nebezpečnej ceste sa na neho usmeje šťastie a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O dvadsaťpäť rokov neskôr, vyzbrojený len hŕstkou nejasných spomienok, neochvejným odhodlaním a revolučnou technológiou Google Earth, sa vydáva na dlhú cestu za svojou stratenou rodinou v ďalekej Indii.

Purpurová farba (1985) – 83% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Film Purpurová farba bol natočený podľa rovnomenného románu Alice Walkerovej, oceneného Pulitzerovou cenou. Bohato štruktúrovaný dej, zahŕňajúce niekoľko desaťročí, rozpráva príbeh Celie, nevzdelanej vidieckej ženy z amerického Juhu. Po vynútenom sobáši s hrubým mužom, ktorého musí oslovovať pane, sa Celie uzatvára do seba a so svojím trápením sa zveruje iba Bohu. Až priateľstvo s dvoma skvelými ženami jej dodá silu, z ktorej čerpá sebadôveru a schopnosť odpustiť.

 

30 výkonných filmov na pozeranie, keď potrebujete dobrý plač
Abbie (Gugu MbathaRaw) je živočíšna. Čo na srdci, to na jazyku. Taký čertík z krabičky. Naproti tomu Sam (Michiel Huisman) je zahĺbený do svojej vedy. Introvert a tak trochu samotár. Táto tak rozdielna dvojica je spolu od detstva. Milujú sa z celého srdca. Osud im však do cesty postaví veľkú prekážku. Pri prehliadke v nemocnici lekárka oznámi čerstvým snúbencom, že Abbie nie je tehotná, ale že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o nádor. Následne je potvrdená rakovina.

Izba (2015) – 82% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Pre päťročného Jacka je izba celým svetom. Je to miesto, kde sa narodil, vyrastá a kde žije v bezpečí so svojou mamou Joy. Spolu si čítajú, učia sa, hrajú sa. V noci ho mama vždy ukladá do bezpečia šatníka, v ktorom má zaspať skôr, než príde Starý Nick, ich väzniteľ. Izba je pre Jacka domovom, ale pre jeho mamu väzením, v ktorom ich Starý Nick drží už viac ako sedem rokov. Joy vymyslí odvážny plán úteku, v ktorom sa spolieha na statočnosť svojho syna a nutnú dávku šťastia. Keď plán naproti všetkému skutočne funguje a obaja sú konečne slobodní, Joy si s hrôzou uvedomí, ako nepripravená je na to žiť mimo štyroch stien malej izby. Podobné filmy naháňajú zimomriavky.

Pianista (2002) – 88% na ČSFD

30 Powerful Movies to Watch When You Need a Good Cry

Film Pianista je príbehom Wladyslaw Szpilmana, skvelého pianistu a uznávaného interpreta Chopinových skladieb. Píše sa rok 1939 a Szpilman má 28 rokov. Poľsko je napadnuté nemeckými vojskami, ktoré čoskoro prichádzajú aj do hlavného mesta Varšavy. Takmer okamžite sú uplatnené tvrdé reštrikcie voči tunajšej židovskej komunite. Szpilman a jeho rodina – rodičia, brat a dve sestry – žili až doposiaľ spokojným životom, čoskoro sú však tiež donútení podriadiť sa ponižujúcim pravidlám, predať obrazy, striebro, nábytok a nakoniec aj Szpilmanovo drahocenné piáno. Filmy z tohto obdobia človeka naozaj chytia za srdce.

Zdroj: ČSFD Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov