Zaujímavosti

Nemocnica vytvorila pláž pre svojich detských pacientov

nemocnica

videní: 1.4K

Dnešné nemocnice neustále hľadajú nové spôsoby, ako rozveseliť svojich pacientov, najmä tých najmenších, napríklad domácimi miláčikmi alebo umeleckou terapiou. Jedna talianska nemocnica v Janove sa rozhodla ísť ešte  ďalej a dať svojim detským pacientom niečo, čo by v areáli nemocnice nikdy neočakávali… deň na pláži.  Tak si môžu počas leta aj dlhodobo hospitalizované deti užiť slnko, more a piesok. Na tento účel nemocnica vytvorila svoju vlastnú pláž. Lebo aj choré detičky si zaslúžia niečo špeciálne.

Talianska nemocnica vytvorila pláž, v ktorej sa budú baviť hospitalizované deti

Gaslini Pediatric Institute of Janov má rekreačný klub, ktorý sa rozhodol urobiť niečo špeciálne pre svoje mladších pacientov. Mysleli mimo zaužívaných noriem a vybudovali prechod na súkromnú pláž určenú pre hospitalizovaných pacientov. Nejde však len o zábavu. Lekári pomenovali oblasť „Gaslini Beach“ a veria, že vystavenie detí čerstvému ​​vzduchu a slnečnému žiareniu by mohlo fungovať ako súčasť helioterapeutickej liečby alebo liečby založenej na slnku. Morský má tiež mnoho zdravotných výhod: pomáha deťom získať energiu, posilňuje kosti a dokonca zlepšuje ich imunitný systém. Nakoniec vedeli, že keď deťom dajú aspoň deň zábavy bez starostí, môže to pomôcť nie len k ich fyzickému, ale aj k ich duševnému zdraviu. Takáto terapia môže podľa nemocnice pomôcť deťom vyrovnať sa s úzkosťou alebo depresiou.

Talianska nemocnica vytvorila pláž, v ktorej sa budú baviť hospitalizované deti

Súkromná pláž je otvorená od júna do septembra a je bezplatná pre deti a ich dospelý dozor, pokiaľ dostanú povolenie od svojich lekárov. Deti majú tiež k dispozícii slnečníky, stoly a ležadlá. Okrem zábavy pri mori a piesku sú pre nich pripravené aj ďalšie hry a aktivity, napríklad plážový futbal. Aby deti boli aj počas hry pod neustálym dozorom, je tu k dispozícii plavčík.

Talianska nemocnica vytvorila pláž, v ktorej sa budú baviť hospitalizované deti

V roku  2018 sa verilo si pláž užilo okolo 300 detí. Aj ostatní ľudia majú prístup na pláž, sú však povinní zaplatiť vstupný poplatok. Do tejto skupiny patria dôchodcovia, rodiny a zamestnanci nemocníc. V roku 2019 sa návštevnosť pláže zvýšila o 50% oproti predchádzajúcemu roku.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov