Zaujímavosti

Bermudský trojuholník a 19. letka

Bermudský trojuholník a 19. letka

videní: 2.3K

V predchádzajúcich článkoch sme vám priniesli zmiznutia slávnych či menej slávnych jednotlivcov, ale aj záhadné zmiznutie 16 dôstojníkov spolu s 250 vojakmi. Tentokrát nazrieme do záhadného zmiznutia – ktoré patrí azda medzi tie najznámejšie – zmiznutie 19. letky. 19. letka sa stratil bez stopy a bez akéhokoľvek kľúča k rozlúšteniu tejto záhady.

Zmiznutie 19. letky bez stopy vzbudila množstvo kontroverzných dohadov, a to nie len preto, že existovali rozporuplné názory na okolnosti celého prípadu, ale hlavne kvôli tomu, že naštartovala takmer až mystickú povesť oblasti, kde ku zmiznutiu došlo – legendárny bermudský trojuholník v Atlantickom oceáne.

Pri snahe rozlúštiť túto záhadu vznikli v podstate dva názorové prúdy. Prvý prúd – vedci, prisudzovali vinu zradným poveternostným podmienkam v tejto oblasti, zatiaľ čo „lovci záhad“ sa schýlili k inej teórii: Usúdili, že lietadlá boli unesené výskumu chtivými mimozemšťanmi. Tejto teórie sa ujal aj slávny režisér Steven Spielberg, čoho výsledkom bol film Blízke stretnutie tretieho druhu, kde sa piloti, príslušníci 19. letky, objavia v kozmickej lodi mimozemského pôvodu.

V záhade je viacero otáznikov. Ako je možné, že bez stopy nezmizol len jeden stroj, ale všetkých päť? Podotýkame, že sa jednalo o skúsených pilotov. A to nie je všetko. Za záhadných okolností sa stratilo i pátracie lietadlo a záchranné lietadlo vyslané za letkou.

Letka vzlietla o 14:10 miestneho času, za dobrých poveternostných podmienok. Ku večeru sa však počasie malo značne zhoršiť. Po necelých dvoch hodinách letu oznámil poručík Taylor základni, že kompasy nefungujú a piloti majú dojem, že zablúdili. Dnes vieme, že takýto jav nie je v bermudskom trojuholníku ničím výnimočným.

Ako ubiehal čas, na základni Fort Lauderdale rástli obavy. Bolo zimné obdobie a čo viac, slnko začalo zapadať. Dispečing vo vysielačke počul, ako Taylor dáva príkazy, aby sa letka držala blízko pri sebe, a v prípade, že jednému z lietadiel dôjde palivo, núdzovo pristanú všetky spolu, pre zvýšenie šancí na záchranu.

Hydroplan Dumb bol vyslaný letke na pomoc. Krátko po štarte však stratil so základňou spojenie. Zdalo sa, že základňa prišla o ďalší stroj. Vyslali ďalšie lietadlo. Tentokrát Martin Mariner, ale i to so základňou stratilo kontakt. Po tom, čo sa Mariner neobjavil na vopred dohodnutom stretnutí, posádka lode, ktorá sa v jeho blízkosti plavila uviedla, že videla lietadlo, ktoré explodovalo. Na jeho záchranu však nebolo možné nič podniknúť kvôli katastrofálnym poveternostným podmienkam.

Zaujimavé je však to, že sa nikdy nenašli žiadne telá letcov a ani trosky lietadiel. Nikto si presne nebol istý tým, čo sa v ten večer odohralo a čo sa s letkou 19. vlastne stalo.

Zdroj: topdesat | pexels

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov