Zaujímavosti

TOP10: Rozprávky, ktoré ťa privedú do nostalgie

rozprávky

videní: 9.4K

Je naozaj ťažké vybrať v tomto prípade TOP10. Rozprávky nás sprevádzajú takpovediac celým životom. Väčšinou majú pobaviť, ale aj poučiť. Niekedy sú dobrodružné až napínavé. Možno to nebude práve tvoj obľúbený výber, chceme však, aby si si zaspomínal na svoje detstvo a tieto kreslené rozprávky ti v tom určite pomôžu!

Pokémon

rozprávky

Táto komiksová kreslenka vznikla na základe rovnomennej videohry z 90. rokov. Možno nemala hlboký príbeh a premyslený dej, no mala šarm, ktorý deťom v tej dobe úplne počaril. Z tejto rozprávky ťažia dodnes napríklad tvorcovia hier a majú istotu, že ich projekt bude úspešný. Už len z nostalgie…

Flintstoneovci

rozprávky

Kreslená klasika. Kto by nepoznal rodinku z doby kamennej? Každé dieťa túžilo na chvíľu si “zajazdiť” v ich automobile na ľudský pohon. Alebo doma chovať dinosaura. A ak to rodičia nedovolili, pustili sme si radšej ďalšiu časť. Vždy, keď sa z televízie ozval známy Fredov pokrik, v sekunde sedelo na gauči celé detské obecenstvo.

Powerpuff girls

rozprávky

Pamätáš si ešte Cartoon Network? Komu vadilo, že nič nerozumie? Táto rozprávka dala superhrdinky aj malým dievčatkám, ktoré boli nežné, ale stále schopné nakopať zadok nejakému zloduchovi.

Scooby-Doo

rozprávky

Veril by si, že táto kreslená rozprávka vznikla v roku 1969? Vtedy svet prvýkrát spoznal partiu tínedžerov a ich zbabelého štvornohého kamaráta. Ich jedinou úlohou bolo vyriešiť záhady. Pôvodnú verziu vysielali len dve sezóny. Stala sa tak obľúbenou, že dodnes sa vytvárajú rôzne prerobenia.

Futurama

rozprávky

Ide o sci-fi komédiu od tvorcov The Simpsons. Možno nemala také hodnotenia, ako spomínaný Simpsonovci, získala si však verných fanúšikov a aj niekoľko cien Emmy.

Griffinovci

rozprávky

Vytvoril ju Seth MacFarlane. Ide o často drzú kreslenku o americkej rodine, ktorá sa zaoberá širokým spektrom problémov. Hoci má fanúšikov aj neprajníkov, je ťažké poprieť jej úspech a zaujímavý humor.

Spongebob

rozprávky

Kto by povedal, že kreslené rozprávky o špongii budú mať taký úspech? Možno to celé znie trocha smiešne, ale to je práve to, čo robilo túto rozprávku tak milou. Ak sa však nad to povznesieme, nájdeme aj pár naozaj dobre napísaných postáv.

Looney Tunes

rozprávky

Looney Tunes je americká animovaná séria komedií z produkce Warner Bros. Tieto rozprávky mali súperiť s Mickey Mouseom. Minimálne v počte a rozmanitosti jednotlivých postáv a častí určite predbehli Disneyho. Takmer všetky postavy Looney Tunes sú kultové.

Mickey Mouse

rozprávky

Mickey Mouse je legendárna kreslená postavička z dielne The Walt Disney Company. Vytvorený bol 15. marca 1928 spoluprácou Walta Disneyho a Uba Iwerksa. Prvýkrát sa objavil v nemom krátkometrážnom filme Plane Crazy z roku 1928 aj so svojou kolegyňou Minnie.

Simpsonovci

rozprávky

Kto by nepoznal túto “obyčajnú žltú rodinku” ktorú vymyslel Matt Groening? Dej sa odohráva v Springfielde v Oregone. Prvý diel sa odvysielal v televízii 17. decembra 1989 a odvtedy sú Simpsonovci najdlhšie vysielaným animovaným seriálom v histórii (má 28 sérií a vyše 600 epizód).

Zdroj: List25 Wikipedia topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov