Zaujímavosti

Úteky potomkov pohlavárov z komunistickej utópie

Úteky potomkov pohlavárov z komunistickej utópie

videní: 1.4K

To, že sa v Sovietskom zväze pretlačovala myšlienka komunizmu viac ako 70 rokov, asi nikomu pripomínať nemusíme. Najlepšie miesto na život. Bez debát. A kto chcel debatovať, putoval pre istotu do gulagu. Na druhej strane, potomkovia najväčších sovietskych komunistických pohlavárov zo Sovietskeho zväzu emigrovali. A emigrovali je skutočne umiernené slovo. Pozrime sa spoločne, čo sa vlastne dialo.

Jedine komunizmus môže zabezpečiť ľudstvu slobodu a blahobyt. Toto počúvali obyvatelia Sovietskeho zväzu nepretržite viac ako sedemdesiat rokov. Ten, kto to nedokázal pochopiť, alebo mal hoci len námietky na fungovanie zriadenia, putoval do gulagu. Nedokázala to pochopiť napríklad Inga Voroninová, rýchlokorčuliarka ovenčená mnohými cenami na domácich i zahraničných súťažiach. Zamilovala sa do Švéda a plánovala, že pri najbližších pretekoch sa už domov nevráti. Súdruhovia ju nechali zavraždiť.

Aj Stalinova dcéra si s režimom užila svoje. Po troch nešťastných manželstvách sa zamilovala do Inda Bradžéša Sinha, ktorý sa liečil v Sovietskom zväze. Chceli sa vziať, súdruhovia však nesúhlasili. Sinhov stav sa však zhoršil, Ind si želal umrieť vo svojej vlasti. Zúfala Svetlana prosila súdruhov, aby mohli spoločne vycestovať. Odpoveď však bola jasná: On áno, Ty nie. Keď Sinh zomrel, Svetlana prosila súdruha Brežneva, toho najvyššieho z najvyšších, či by mohla previezť pozostatky svojho mŕtveho muža jeho príbuzným do Indie. Tak si to žiada národná tradícia, písala do Kremľa. Cesta mala trvať 7 maximálne však 10 dní. Politbyro súhlasilo. 20. decembra v roku 1966 odletela Svetlana s urnou do Dillí. Odtiaľ sa už nevrátila. Sovietsky pas spálila. Ako to len dcéra zakladateľa svetového proletariátu mohla urobiť? Taká hanba pre Sovietsky zväz! Jedným dychom dodávame, že sa po rokoch vrátila, no následne opäť požiadala o azyl v zahraničí.

Dlhé roky žije v USA aj Chruščovov syn Sergej. Pôsobí ako profesor politológie.

Ak svojou vlasťou pohŕdajú deti najvyšších pohlavárov, ako sa v nej museli cítiť obyčajní ľudia?

Zdroj: Pexels | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov